Kjøttboller:
- 400 g kjøttdeig
- 1 dl strøkavring
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 egg
- 2 røde chili
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts malt koriander
- 1 ts salt
I tillegg:
- 2 dl rømme
- 1 ts chilipulver
- 3 dl ris
Slik gjør du:
Skrell løken og hvitløken og finhakk dem. Fjern frø og stilk fra chiliene og finhakk dem.
Bland alle ingrediensene til kjøttbollene til en jevn deig. Bruk gjerne foodprosessor. Varm ovnen til 200 grader.
Form små kjøttboller med hendene og legg dem på et fuktet skjærebrett. Kok ris etter anvisning på pakken. Varm opp stekepannen og ha litt olje i.
Brun kjøttbollene raskt på alle sider, de skal ikke bli gjennomstekte. Ha dem over i en ovnsform og stek dem i ovnen i 10-15 minutter til de er gjennomstekte.
Ha ris på tallerknene, kjøttbollene over og rømmen på toppen. Dryss på chilipulver og server!
- 400 g kjøttdeig
- 1 dl strøkavring
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 egg
- 2 røde chili
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts malt koriander
- 1 ts salt
I tillegg:
- 2 dl rømme
- 1 ts chilipulver
- 3 dl ris
Slik gjør du:
Skrell løken og hvitløken og finhakk dem. Fjern frø og stilk fra chiliene og finhakk dem.
Bland alle ingrediensene til kjøttbollene til en jevn deig. Bruk gjerne foodprosessor. Varm ovnen til 200 grader.
Form små kjøttboller med hendene og legg dem på et fuktet skjærebrett. Kok ris etter anvisning på pakken. Varm opp stekepannen og ha litt olje i.
Brun kjøttbollene raskt på alle sider, de skal ikke bli gjennomstekte. Ha dem over i en ovnsform og stek dem i ovnen i 10-15 minutter til de er gjennomstekte.
Ha ris på tallerknene, kjøttbollene over og rømmen på toppen. Dryss på chilipulver og server!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)