onsdag 4. august 2010

Ingefærmuffins med overraskelse


Dette trenger du til 8 store muffins:
- 50 g mørk kokesjokolade
- 2 ss fløte
- 1 ts revet ingefær

- 100 g smør eller margarin
- 125 g brunt sukker
- 115 g lys sirup
- 2 romtempererte egg
- 210 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2 ts malt kanel
- 1 ss malt ingefær
- litt over 1/2 dl skummet kulturmelk

- 8 store muffinsformer

Slik gjør du:
Varm opp fløten i en kjele til rett under kokepunktet. Brekk opp sjokoladen og ha den i en liten ildfast bolle. Hell over den varme fløten og rør til det smelter. Ha i ingefæren, rør godt og sett det i kjøleskapet til det blir seigt. (1-1,5 timer) Del sjokolademassen opp i 8 deler og rull dem til kuler. Legg dem i fryseren til du skal bruke dem.

Del smøret opp i terninger og la det stå ute til det er romtemperert. Ha i sukkeret og sirupen og visp det godt sammen med en håndmikser. Tilsett et egg om gangen og rør godt mellom hvert egg. Ha i hvetemel, bakepulver, kanel, ingefær og kulturmelk og rør det til en jevn deig.

Legg muffinsformene utover på et stekebrett. Sett ovnen på 180 grader. Fyll halvparten av røren i formene, legg en sjokoladekule i hver muffinsform og dekk over med resten av røren. Formene skal være ca 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen i 25 - 30 minutter.

La dem kjøle seg ned litt i 5 minutter og server dem varme :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)