torsdag 5. august 2010

Kylling- og grønnsakspai med crunch

På bussen et sted mellom Bergen og Bø kom jeg på denne oppskriften, og nå har jeg testet den. Resultatet ble nydelig :)


Dette trenger du:
Paideig
- 100 g smør
- 3 dl mel
- bittelitt salt
- 3-4 ss kaldt vann

Fyll
- 2 store kyllingfileter
- 1 stor løk
- 1 boks minimais
- 1 boks vannkastanjer
- 100 g frossne aspargesbønner

Eggemasse
- 2 dl crème fraîche
- 2 egg
- 100 g revet ost
- 1 stor chili
- salt og pepper

Slik gjør du:
Lag først paideigen. Del smøret i terninger og ha det i en bakebolle. Ha i melet og saltet og gni det sammen til deigen er smuldrete. Ha i vannet og samle smulene til en smidig deig, eller gjør som meg og bruk foodprosessoren ;) Kjevle deigen ut til en sirkel som passer i paiformen din. Smør paiformen og ha deigen oppi. Trykk den godt ned i paiformen. Lag små hull i deigen med en gaffel og sett den i kjøleskapet mens du varmer ovnen til 225 grader. Forstek paibunnen i 10 - 12 minutter til den er sprø.

Stek kyllingfiletene og krydre med litt salt og pepper underveis. Ikke stek kyllingen til den er helt gjennomstekt, det tar ovnen seg av senere ;)

Når kyllingfiletene er gyllen utenpå og litt rosa inni tar du dem ut av pannen og skjærer dem i terninger. Sett kyllingen til sides.

Skjær løken i strimler og stek den til den begynner å bli brun. Ha den i paiskallet. Del vannkastanjene i to og minimaisene i tre. Ha aspargesbønnene i stekepannen og fres dem til de begynner å bli myke.

Ha i mais og vannkastanjer og fres det på høy varme. Flytt mye på grønnsakene slik at de ikke blir svidd. Ha grønnsakene over i paiskallet og kyllingbitene oppå.

Bland sammen crème fraîche, egg, chili, ost og salt og pepper og hell det over i paiskallet. Stek paien i ovnen på 225 grader i ca 30 minutter til eggemassen er stivnet og osten er gyllen.

Server paien med salat ved siden av. Mmmm...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)