lørdag 21. august 2010

Fullkornsjokoladekjeks med havregryn

Disse kjeksene er faktisk litt sunne samtidig som de er kjempegode. De inneholder både havregryn og fullkornsmel, så du kan nesten spise dem med god samvittighet :)Dette trenger du til 15 store kjeks:
- 1 dl sukker
- 1/2 dl brunt sukker
- 115 g smør eller margarin
- 1 egg
- 1,5 dl havregryn
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ss melk
- 2,5 dl fullkorns hvetemel
- 1 ss kakao
- 1 ts bakepulver
- 200 g melkesjokolade med honning og mandler (f.eks toblerone)
eller vanlig melkesjokolade
- 100 g mørk sjokolade

Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader. Smelt smøret i en kjele. Mål opp sukkeret og ha det i en bolle mens du venter. Ha det smeltede smøret i bollen og rør det godt sammen med håndmikseren. Ha i egget og rør godt. Sleng i havregryn, vaniljesukker og melk. Rør godt til en jevn røre. Bland sammen mel, kakao og bakepulver og ha det i litt og litt mens mikseren går hele tiden. Hakk sjokoladen grovt opp og ha det i røren. Bland forsiktig sammen med en skje eller sleiv. Røren skal være veldig tykk og klissete. Ha bakepapir i en langpanne og legg klatter med deig på med en spiseskje. Sett brettet midt i ovnen og stek kjeksene i ca. 15 minutter. Ta dem ut av ovnen og la dem stå to minutter på stekebrettet før du har kjeksene over på rist og lar dem kjøle seg litt ned.

Kjeksene smaker best lunkne når de er sprø rundt kanten og myke i midten, men de kan også serveres avkjølt. Oppbevar kjeksene i en lukket beholder, men ikke legg dem oppi før de er helt nedkjølt ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)