lørdag 21. august 2010

Laksekarbonade med potetstappe og babygulrøtter


Dette trenger du til 1 porsjon:
- 125 g laksefilet
- 1 ts sitronpepper
- bittelitt salt
- ca 1/2 dl fløte
- 1/2 ts dill
- margarin eller smør til steking

- 2-3 poteter
- 2 ss smør eller margarin
- salt og pepper
- ca. 1 dl fløte

- 1 dl frossne babygulrøtter

Slik gjør du:
Skjær eventuelt skinn av laksen og del den i terninger. Ha laksen, salt og sitronpepper i en foodprossesor. Vær forsiktig med saltet, det er salt i sitronpepperet. Bruk kniven i foodprossesoren til å lage farse. Ha i fløten litt og litt til farsen blir klissete. Ha i dill og kjør i 10 sekunder. Sett farsen i kjøleskapet mens du lager potetstappen.

Skrell potetene og del dem i 4-6 biter avhengig av størrelsen på potetene. Kok dem i lettsaltet vann til de er møre. Koketiden er veldig avhengig av potetsort, men ca. 15 minutter burde holde. Mot slutten av koketiden legger du gulrøttene oppi og gir dem et oppkok. Ta dem utav igjen og sil vannet av potetene. Ha i smør, fløte, salt og pepper og mos det godt. Samtidig steker du laksekarbonaden i smør i stekepannen på litt over middels varme i ca 2-3 minutter på hver side.

Server laksekarbonaden med potetstappen og babygulrøttene :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)