tirsdag 6. juli 2010

Terte med tre sjokoladelag

Denne kaken tar det ganske lang tid å lage, men den er kjempegod! Jeg gadd ikke å lage ganache denne gangen og den smakte godt uten. Hvis du vil ha litt ekstra pynt kan du lage ganachen :)


Du trenger:

Deig
- 150 g hvetemel
- 20 g bakekakao
- 1/2 ts vaniljesukker
- 75 g margarin, avkjølt og delt i terninger
- 3 ss sukker
- 4 romtempererte eggeplommer

Fyll
- 200 g hvit sjokolade, hakket
- 3 ss lys sirup
- 200 g mørk sjokolade, hakket
- 3 dl kremfløte

Ganache
- 30 g mørk sjokolade, hakket
- 15 g margarin
- 1 ss fløte

Slik gjør du:
Lag deigen. Ha melet, kakaopulveret, sukkeret og vaniljesukkeret i en bolle. Kna inn smøret til blandingen smuler seg. Ha i eggeplommene og 1 ss vann. Kna til deigen blir glatt. Klem deigen flat til en sirkel, dekk med plastfolie og la den stå i kjøleskapet i 45 minutter.

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør en paiform på ca 20 cm i diameter. Kjevle deigen ut mellom to ark bakepapir, og klem den ut i formen. La den henge litt over kanten på formen, den krymper nemlig litt i ovnen... Legg bakepapir oppå deigen og fyll på med tørre bønner, erter eller ukokt ris. Stek tertebunnen i 12 minutter. Fjern bønnene, ertene eller risen og bakepapiret og stek bunnen i ca 5 minutter til. Bunnen skal være sprø og tørr. La den bli helt kald.

Lag fyllet. Ha den hvite sjokoladen i en kjele og smelt på svak varme til sjokoladen er glatt. Ha den smeltede sjokoladen i terteskallet og fordel den jevnt utover. Sett terten i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Ha sirupen og den mørke sjokoladen i en kjele og smelt på svak varme. Rør ofte. Blandingen skal være veldig tykk og klissete. La den avkjøles. Pisk kremfløten til krem og vend en toppet spiseskje krem inn i sjokoladeblandingen for å gjøre den løsere. Vend deretter inn resten av kremen. Kremblandingen skal være glatt og blank. Ha kremen over terteskallet og bre den utover som store bølger. Sett terten i kjøleskapet til fyllet stivner.

Lag ganachen hvis du gidder. Ha sjokoladen, smøret og fløten i en kjele og rør over svak varme til blandingen er glatt og blank. Trekk kjelen av varmen og la ganachen avkjøles. Ha ganachen i en sprøytepose utstyrt med et 1-2 mm stort munnstykke. Sprøyt streker på kryss og tvers oppå terten. Sett terten i kjøleskapet frem til servering slik at ganachen stivner.

Serveres gjerne med vaniljeis eller krem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)