tirsdag 6. juli 2010

Risgrøt uten Toro

Idag ble det noe så enkelt som risgrøt til middag. Det gjør meg ingenting for risgrøt er noe av det beste jeg vet! I tillegg til å være kjempegodt er risgrøt noe av det billigste jeg kan komme på å ha til middag, og det er et en viktig faktor i middagsplanleggingen når man er student. Den beste risgrøten er laget fra bunn av, men det trenger ikke å ta flere timer...


Jeg synes denne oppskriften er god (til 2 personer):
- 9 dl melk
- 2 dl ming 15 minutters grøtris
- 1 ts salt
- 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du:
Kok opp melken. Pass godt på, og rør hele tiden. Melken har lett for å svi seg og å koke over når den plutselig begynner å koke. Skru ned varmen når det koker og ha i risen. Tilsett salt og vaniljesukker og la det småkoke i 15 - 20 minutter. Serveres med smørklatt, sukker, kanel og rosiner.

Jeg er litt kresen av meg, så for meg holder det med en smørklatt i grøten ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)