onsdag 7. juli 2010

Kremet kylling og tomatpai

Du trenger:
- 4 dl mel
- 50 g margarin
- 2 ts bakepulver
- 1,5 dl melk

- 3 kyllingfileter
- 1 løk
- 2 gulrøtter
- 2 hvitløksfedd
- 1 boks grovhakkede tomater
- 1 ss tomatpuré
- 1 buljongterning
- 1 dl fløte
- pepper

- ost til topping



Slik gjør du:
Bland mel og bakepulver. Tilsett margarin i terninger og bland til deigen blir smuldrete. Tilsett melken og kna til smidig deig. Trykk den ut i en smurt paiform, la den henge litt over kanten (den krymper litt i ovnen). Lag små hull i paibunnen med en gaffel. Forstek den på 200 grader i ca 10 minutter.

Skjær kyllingfiletene i terninger. Hakk løk og hvitløk, riv gulroten. Surr kylling, løk og hvitløk i stekepannen. Tilsett revet gulrot. Hell over grovhakkede tomater, ha i tomatpuré og buljongterning. Bland godt og la det surre på svak varme i 10 minutter. Rør inn fløten mot slutten av koketiden. Smak til med pepper.

Ha fyllet over i paiskallet og strø ost på toppen. Stek midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter til osten er gyllen.

Serveres rykende varm, og gjerne med en frisk salat ved siden av :)

2 kommentarer:

  1. Det så veeeldig godt ut ! :)

    SvarSlett
  2. Så bra! Det er veldig godt :) kos deg på hyttetur!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)