fredag 9. juli 2010

Gulrotbrød med solsikkefrø

Til 1 kg brød trenger du:
- 235 g revet gulrot
- 280 ml lunkent vann
- 2 ss solsikkeolje eller rapsolje
- 600 g hvetemel
- 1 ts salt
- 4 ts sukker
- 4 ts tørrgjær
- en håndfull solsikkefrø



Slik gjør du:
Ha vann, olje, gjær og sukker i en bakebolle. Rør til gjæren er oppløst og la det stå i ti minutter. Bland i revet gulrot. Bland sammen mel, salt og solsikkefrø og ha det i bollen. Elt sammen til en smidig deig og la den heve i en halv time på et lunt sted.

Rull deigen til en pølse og ha den i en smurt brødform. La den heve en halv time til med et kjøkkenhåndkle over.

Stek brødet nederst i ovnen på 225 grader i ca 30 minutter. Hvelv brødet over på en rist og knips med fingrene på undersiden. Hvis det kommer en hul lyd er brødet ferdig, hvis ikke bør det stekes videre uten form i ca 10 minutter.

Avkjøl brødet litt før du begynner å skjære i det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)