- 235 g revet gulrot
- 280 ml lunkent vann
- 2 ss solsikkeolje eller rapsolje
- 600 g hvetemel
- 1 ts salt
- 4 ts sukker
- 4 ts tørrgjær
- en håndfull solsikkefrø
Slik gjør du:
- 280 ml lunkent vann
- 2 ss solsikkeolje eller rapsolje
- 600 g hvetemel
- 1 ts salt
- 4 ts sukker
- 4 ts tørrgjær
- en håndfull solsikkefrø
Slik gjør du:
Ha vann, olje, gjær og sukker i en bakebolle. Rør til gjæren er oppløst og la det stå i ti minutter. Bland i revet gulrot. Bland sammen mel, salt og solsikkefrø og ha det i bollen. Elt sammen til en smidig deig og la den heve i en halv time på et lunt sted.
Rull deigen til en pølse og ha den i en smurt brødform. La den heve en halv time til med et kjøkkenhåndkle over.
Stek brødet nederst i ovnen på 225 grader i ca 30 minutter. Hvelv brødet over på en rist og knips med fingrene på undersiden. Hvis det kommer en hul lyd er brødet ferdig, hvis ikke bør det stekes videre uten form i ca 10 minutter.
Avkjøl brødet litt før du begynner å skjære i det.
Rull deigen til en pølse og ha den i en smurt brødform. La den heve en halv time til med et kjøkkenhåndkle over.
Stek brødet nederst i ovnen på 225 grader i ca 30 minutter. Hvelv brødet over på en rist og knips med fingrene på undersiden. Hvis det kommer en hul lyd er brødet ferdig, hvis ikke bør det stekes videre uten form i ca 10 minutter.
Avkjøl brødet litt før du begynner å skjære i det.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)