tirsdag 27. juli 2010

Ovnstekt laks med fløtegratinerte poteter

Til to personer trenger du:
- 300 g laksefilet
- salt og pepper
(- 1/2 lime eller sitron)

- 5 - 6 poteter
- 2 dl fløte
- 2 dl melk
- hvitløkspulver
- salt og pepper
- revet ostSlik gjør du:
Legg laksefiletene i en ildfast form eller på aluminiumsfolie.

Krydre med salt og pepper. Varm opp ovnen til 200 grader.

Skrell potetene og skjær dem i skiver på 0,5 cm. Ha dem i en kjele og hell over fløten og melken. Kok opp og krydre med salt, pepper og hvitløkspulver.

La det koke i ca. 10 minutter og ha det over i en liten ildfast form. Strø ost på toppen og sett både potetene og fisken midt i ovnen.

La det steke i 15 minutter mens du dekker på bordet og lager en god salat. Skvis eventuelt litt lime eller sitron over laksen rett før servering.

Naaaam!

5 kommentarer:

 1. Det så veldig godt ut! Jeg har spist mye laks i det siste med sitron og pepper, det er himmelsk! Jeg bytter potetene da med brokkoli og advokado.

  Men har du tips til en slags sunn fløtesaus å ha over der?

  SvarSlett
 2. Jeg pleier ofte å bruke sitronpepper istedetfor salt og pepper, det blir også veldig godt. Hadde det bare ikke tilgjengelig denne gangen :)

  Vanskelig å få plass til sunn og fløte i samme oppskrift i og med at det er ganske mye fett i fløten, så den der må jeg nok tenke litt på... Jeg ville i så fall brukt halvparten fløte og halvparten melk for å gjøre sausen litt sunnere. Skal prøve meg litt fram, så får vi se ;)

  SvarSlett
 3. Når har jeg prøvd litt og en fløtesaus med sopp og løk som passer til laks og grønnsaker finner du her:

  http://veronikaslillematkrok.blogspot.com/2010/08/laks-i-folie-smrdampede-grnnsaker-og.html

  Jeg ville hatt litt gressløk i til slutt, men hadde det ikke i kjøleskapet...

  Håper du vil prøve den ;)

  SvarSlett
 4. Vannskelig å få plass til sunn og fløte i samme oppskriften ? Fløten er jo supersunn, masse bra fett, er jo mye bedre og sunnere enn melk. Kutt ned litt på potetene i steden så er jo dette et næringsrikt og flott måltid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kommer vel an på hva man mener med sunn. Når jeg skal lage noe sunt prøver jeg å kutte ned på fett, sukker og salt. I mine øyne er ikke fløte supersunn nettopp fordi det inneholder mye fett.

   Men alt med måte, ikke sant. Det er bedre med hjemmelaget mat med ekte råvarer (selv om de inneholder fett) enn halv- og helfabrikat med alle mulige E-stoffer, masse salt og sukker. Hvis jeg hadde vært opptatt av lavkarbomat (noe jeg ikke er) ville jeg ha gått for ditt forslag og kuttet ned på potetene.

   Spørsmålet er vel egentlig hva Beate (som stilte spørsmålet) mener med sunn ;)

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)