mandag 8. juni 2015

Kalkungryte med heit mango

Jeg elsker gryteretter. Det er så enkelt å lage og jeg liker at man bare kan sette kjelen på bordet og servere gryten rykende varm. Jeg synes gryteretter smaker ekstra godt hvis de tilberedes i jerngryte. Brun gjerne kjøttet i flere omganger i jerngryten også for at ikke noe av smaken skal gå til spille. Denne gryteretten har spennende smaker av heit mango, appelsin og karri.




Dette trenger du til 2 personer:
- 100 g mango chutney
- 300 g kalkun
- 100 g matyoghurt
- 1 dl appelsinjuice
- 1 toppet ts currypasta
- 1 chili
- salt pepper
- sitronmelisse
- 1 ss smør
- ris til to porsjoner

Slik gjør du:
Del kalkunen i litt store biter. Brun kalkunbitene i litt smør i en varm stekepanne. Krydre med salt og pepper og ha kalkunen over i en kjele. Bland sammen mango chutney, matyoghurt, appelsinjuice, currypasta og hakket chili. Hell det over kalkunbitene. La det småkoke mens du koker ris etter anvisning på pakken. Tilsett hakket sitronmelisse og en spiseskje smør rett før servering. Bland til smøret er smeltet og server med den nykokte risen.


1 kommentar:

  1. Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! :)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)