søndag 1. februar 2015

Kyllingsuppe med rød karri

Deilig suppe på ruskete dager. Og de har vi hatt nok av i Bergen i det siste!

Til tre porsjoner trenger du:
- 3 kyllingfileter
- olivenolje
- 2 stk sjalottløk
- 2 stk hvitløkfedd
- 1/2 rød paprika
- 1 liten gulrot
- 5 ts rød karripasta
- 4 dl kokosmelk
- 1/2 kyllingbuljonterning
- 2,5 dl vann
- 1/2 pk sukkererter

Slik gjør du:
Strimle kyllingfiletene, skjær sjalottløken i skiver, skrell gulroten og skjær den i tynne skiver på langs, finhakk hvitløksfeddene og skjær paprikaen i strimler. Fres kyllingen raskt i litt olje i stekepannen. Sett til side. Fres sjalottløk, paprika og gulrot i samme pannen til løken faller sammen. Hvitløken stekes sammen med de andre grønnsakene det siste minuttet. Legg grønnsakene til side. Ha litt mer olje i stekepannen og fres karripastaen et minutt mens du hele tiden rører. Ha i kokosmelken og bland det sammen i pannen. Hvis du har en jerngryte finner du den frem nå. Hvis ikke er det helt ok å bruke en annen gryte. Ha kyllingen, grønnsakene, vann og kokosmelkblandingen i gryten. Kok opp og smuldre i buljongterningen. La det koke ca. 10 minutter. Ha i sukkerertene mot slutten av koketiden. Hvis du vil ha en litt tykkere suppe kan du jevne den med litt maizena. Suppen kan også serveres som en gryte med ris ved siden av. 
God middag :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)