torsdag 1. august 2013

Frityrstekt kylling i sursøt saus


Vi har testet ut en del oppskrifter på kylling i sursøt saus her hos oss. Det har vært smakløs saus, uspiselig saus og kylling med myk og klissete deig utenpå. Men nå har vi endelig kommet fram til en oppskrift som ikke bare funker, men som er kjempegod! Prøv den, dere vil ikke angre :)

Til 2 sultne mennesker trenger du:
- 400 g kyllingfilet
- 1 egg
- 1 ts matolje
- potetmel
- 1 rød chili
- 2 ss matolje ekstra
- 1 grønn paprika
- 1 rød paprika
- 1/2 fersk ananas
- 4 dl kjøttbuljong
- 2 ss soyasaus
- 3 ss hvitvinseddik
- 1/3 kopp sukker
- 1 ss maizena
- salt etter smak
- 1 l frityrolje
- jasminris

Slik gjør du:
Skjær kyllingfileten i terninger. Fjern frø og hinner fra paprikaene og skjær dem i terninger. 
Skrell ananasen og del den i terninger. 
Finhakk chilien når du har skjært vekk stilk, frø og hinner. Rør maizenaen ut i litt varmt vann og bland det sammen med kjøttbuljongen, hvitvinseddik, soyasaus og sukker. Sett til side til senere. Kok ris etter anvisning på pakken. Varm opp en stor stekepanne til middels-høy varme og stek paprikaen raskt i 2 ss matolje. 1 minutt holder. Tilsett ananasbitene og stek 1 minutt til. 
Bruk en større stekepanne enn jeg gjorde...
Ha i kjøttbuljong-eddik-soyasaus-sukker-blandingen. Tilsett den finhakkede chilien og litt salt, og la det koke ca. 10 minutter. 
Da tykner sausen. 
I mellomtiden dypper du kyllingbitene først i 1 egg blandet med 1 ts matolje, og deretter ruller du kyllingbitene i potetmel slik at de blir helt dekket. Varm opp frityroljen til ca. 180 grader i en kjele og frityrkok kyllingbitene til de er ferdige. 

Server sausen og de frityrstekte kyllingbitene sammen med jasminrisen. 
Enjoy!

3 kommentarer:

  1. Dette gleder jeg meg til å prøve - ser knallgodt ut:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er veldig godt :) Du har noe å se fram til...

      Slett
  2. Hvor lang tid har du kyllingen i frityrn ?

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)