fredag 2. august 2013

Babymat: Nøffnøff-gryte og torskegryte

To vidt forskjellige middager (iallefall på smak) med nesten de samme ingrediensene. Lag to middagsretter på en gang!


Dette trenger du til 7 porsjoner nøffnøff-gryte og 4 porsjoner torskegryte:
- 250 g svinefilet
- 100 g torsk
- 400 g hakket tomat (hermetisk)
- 2 store poteter
- 1 søtpotet
- 3 gulrøtter
- 2 vårløk
- 1 dl couscous eller bulgur
- 10 brokkolitopper
- timian
- rosmarin

Slik gjør du:
 Kok torsk i en panne og svinefilet i en panne og grønnsaker til de er gjennomkokt. Skrell potetene, søtpoteten og gulrøttene og del dem i mindre biter. Skjær vårløken i skiver. Kok disse grønnsakene sammen i en egen panne. Når kjøttet og grønnsakene er ferdigkokt gjør du følgende: Ha kjøttet og to tredjedeler av de kokte grønnsakene i food prosessoren med kniven montert. Hell over hermetisk hakket tomat, og krydre med litt timian og rosmarin. Kjør det i food prosessoren til du er fornøyd med konsistensen. (Helt finmost for de aller yngste, og litt grovere for de litt større babyene). Fordel den ferdige babymaten i 7 beholdere som tåler frysing. Skyll bollen, kniven og lokket til foodprosessoren. Ha brokkolitoppene i kjelen med de restrende grønnsakene og trekk til de er myke. Kok couscous etter anvisning på pakken. Ha fisken, resten av grønnsakene, noe av kraften og ferdigkokt couscous i food prosessoren og mos til du er fornøyd med konsistensen. Fordel middagen på 4 beholdere. La all maten kjøle seg ned før du fryser den. Pass på at maten ikke er for varm når du serverer den til de små :)

2 kommentarer:

  1. Takk for tips, dette skal jeg lage. Har prøvd meg på en egenkomponert blanding men synes det smakte ekkelt. Hjelper nok med litt potet/gulrot/søtpotet for å gjøre det "kremete".

    SvarSlett
    Svar
    1. Kokosmelk fungerer også supert siden de små ikke skal ha kumelk :) Lag for eksempel saus med masse grønnsaker, krydder og urter, men dropp saltet! Mos det og server med potet, ris eller pasta, og gjerne noe kjøtt eller fisk til :) Det er bare å prøve seg fram med smaker som du synes passer sammen. Det er overraskende mye de små kan spise. Her var favoritten potet og torsk med diverse andre grønnsaker til. Masse krydder og smak slår også godt an :) Lykke til!

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)