tirsdag 27. august 2013

Black and white cookies

Cookies er lette å lage og deigen er veldig grei å ha i frysen. Denne oppskriften er med hvit sjokolade og mandler.

Dette trenger du til ca. 60 cookies:
- 300 g romtemperert smør
- 250 g sukker
- 200 g brunt sukker
- 450 g hvetemel
- 1/2 ts salt
- 1 ts hornsalt
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 3 ss kakaopulver
- 2 egg
- 200 g hvit sjokolade
- 100 g hakkede mandler

Slik gjør du:
Visp sammen smør, sukker og brunt sukker.

Visp inn eggene.
Bland inn melet.
Bland sammen kakaopulver, hornsalt, bakepulver, salt og vaniljesukker. Og rør det inn i smørblandingen.
Grovhakk den hvite sjokoladen og mandlene og rør det inn i deigen.
Fordel deigen på fire biter med plastfolie. Pakk plastfolien rundt og rull deigen til pølser ved hjelp av folien. La deigen avkjøle seg minst 1 time i kjøleskapet. Frys ned de deigpølsene du ikke skal bruke.
Skjær den avkjølte deigen i skiver med ca. 1 cm tykkelse. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
Stek kjeksene midt i ovnen på 170 grader i 10 - 15 minutter. Med en gang de kommer ut av ovnen er de helt myke, så la dem avkjøle seg i ca. 5 minutter før du spiser dem. Da blir de sprø i kanten og seige i midten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)