torsdag 18. juli 2013

Kokebokprosjekt: Naanbrød

Denne oppskriften er fra boken "Grenseløse grønnsaker og urter". Oppskriften på naanbrød er Parveen Kanta sin. Hun er fra India, men kom til Norge i 1977. Hun og mannen kom med tomme hender, og måtte slite og jobbe hardt for å få pengene til å strekke til. Samtidig var det viktig for henne å lage god og næringsrik mat til barna sine. Hun håper at grunnlaget hun og mannen har lagt gjør at barna og barnebarna får en lettere fremtid.  


Her er oppskriften:
- 500 g hvetemel
- 1,5 ts sukker
- 1 ts salt
- 1/2 ts bakepulver
- 2 dl H-melk
- 2 dl yoghurt naturell
- 1/2 pk tørrgjær
- 100 g smeltet smør
- 2 ss sesamfrø

Jeg fikk 12 små naanbrød av denne deigen.

Sikt melet i en bolle, og bland det med salt, sukker, gjær og bakepulver. Bland melk og yoghurt, og varm det til det er lunkent. Ha i melk og yoghurt, og rør sammen til en deig. La deigen heve i 4 timer. Del deigen i 12 deler, og trill dem til boller. Bruk melete hender, og form avlange brødkaker ved å klappe deigen fra den ene hånden til den andre. Legg de ferdigformede naanbrødene på et smurt stekebrett. Pensles med naturell yoghurt og strøs over med sesamfrø. Stekes på 250 grader i 5 minutter eller til de får en fin gyllenbrun farge. Kan pensles med smør/olje etter steking rett før servering.

2 kommentarer:

 1. Jeg er kjempeglad for at jeg tilfeldigvis snublet over bloggen din!!
  Takk for at du har lagt ut så mye forskjellige middagsretter,dette blir en frisk start på 2015 for meg og min familie som er såååå matleie :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for den hyggelige kommentaren :)

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)