søndag 12. mai 2013

Porsjonspavlova med fruktcocktail

Disse søte små pavlovaene er akkurat nok til en dessertporsjon etter et godt måltid. Med fruktcocktail og krem på toppen blir disse pavlovaene kjempegode og raske å lage til når du først har laget bunnene. 


Dette trenger du til 7 porsjonspavlovaer:
- 2 romtempererte eggehviter
- 1 dl sukker + 2 ss
- 1/2 ts sitronsaft
- 1/2 ts maizena
- 1/2 ts vaniljesukker
- 3 dl kremfløte
- 3 ss sukker 
- 1 boks fruktcocktail
 
Slik gjør du:
 
Varm opp ovnen til 140 grader. Ha to spiseskjeer sukker og eggehvitene i en ren, tørr bolle. Eggeplommene kan du fryse ned og bruke til for eksempel eggerøre eller iskrem. 
Pisk til det dannes myke topper. 
Ha i sitronsaft, maizena og vaniljesukker mens du rører. Ha gradvis i resten av sukkeret mens du pisker blandingen helt stiv. 
Finn frem syv kanelbolleformer. Jeg brukte disse kjempesøte kanelbolleformene fra kalasform.se, som har sponset meg med masse fine muffinsformer, kakeformer, kanelbolleformer og diverse. 
Jeg liker mummitrollet godt, og synes derfor disse formene er helt nydelige. Hvis du ikke har kanelbolleformer kan du kjøpe de her, eller lage pavlovaene i fri form rett på bakepapiret. (Her er hele utvalget av kanelbolleformer). Ha blandingen i en sprøytepose og dekk bunnene av kanelbolleformene med marengs. 
Stekes midt i ovnen på 140 grader i ca. 45 minutter. Deretter setter du ovnsdøren på gløtt (slå av ovnen) og lar pavlovaene stå i ovnen til de er helt avkjølt. 
Pisk kremfløten til krem sammen med 3 ss sukker, og fordel krem og avsilt fruktcocktail på pavlovaene.
Nammenam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)