søndag 21. april 2013

Trelagskake formet som konfekt

Jeg skal lage en spesiell kake til en konfirmasjon (vent og se), og lagde denne kaken for å øve meg på lagene inni. Og for å se om smaken ble som jeg hadde tenkt selvfølgelig. Det ble den, men jeg ser at jeg må gjøre noen små justeringer. Det er jo ikke så gøy med rosa fyll til en guttekonfirmasjon... Utenpå kaken brukte jeg svart marshmallowsfondant (som jeg også skal bruke til konfirmasjonskaken) også pyntet jeg den helt enkelt med hvit sjokolade. Til konfirmasjonskaken skal jeg ha en mye mer spennende pynt oppå, men jeg vil ikke avsløre hvordan den skal se ut enda.


Dette trenger du til en firkantet kake:
Til nøttebunnen:
- 3 eggehviter
- 125 g hasselnøttkjerner
- 125 g melis

Til kakebunnene:
- 3 egg
- 250 g sukker
- 200 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 dl vann
- 6 ss melk til dynking

Til fyll:
- 200 g bringebær
- 100 g melis
- 2,5 dl kremfløte
- sjokolademousse
- sjokolademarshmallowsfondant til å dekke kaken med
- 50 g hvit sjokolade

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 160 grader. Smør en liten langpanne med formfett eller smør og legg bakepapir i bunnen. Ha hasselnøttkjernene i foodprosessoren med kniven montert.
Kjør på full guffe til nøttene er finhakkede.
Ha i melisen og kjør til det er godt blandet.
Ha eggehvitene i en bolle og stivpisk dem.
Vend nøtteblandingen forsiktig inn i eggehvitene med en slikkepott.
Ha det i den lille langpannen...
...og stek midt i ovnen i 25-30 minutter til bunnen er gjennomstekt og gylden.
La den avkjøle seg litt i formen før du tar den forsiktig ut og lar den avkjøle seg helt på rist. 

Mens nøttebunnen steker kan du lage røren til kakebunnene. Pisk egg og sukker hvitt.
Ha i hvetemel, bakepulver og vann og miks til røren er klumpfri.
Legg nytt bakepapir i den lille langpannen og smør eventuelt sidene med litt mer formfett. Hell i røren og stek bunnen på 160 grader i ca. 30 minutter på rist nederst i ovnen. La den avkjøle seg litt i formen før du tar den forsiktig ut og lar den avkjøle seg på rist. Når den er helt avkjølt deler du den i to bunner. Jeg skar også av litt av alle bunnene slik at de ble kvadratiske. Ha bringebærene og melisen i foodprosessoren eller en blender og kjør det til en jevn masse. Sil vekk frøene ved hjelp av en finmasket sil.
Pisk kremfløten til krem.
Bland sammen bringebærcoulis og krem.
Lag sjokolademousse. Her er en oppskrift, og her er en annen. Så til monteringen av kaken. Lag litt melisglasur med melis og vann og lag noen striper med glasur på kakefatet du skal bruke. Dette er for å lime fast nøttebunnen. Legg den på fatet opp-ned. Dekk med bringebærkrem og legg en av kakebunnene oppå. Dynk den med 3 spiseskjeer melk. Fordel resten av bringebærkremen på bunnen...
...og legg den siste bunnen oppå.
 Dynk den også med 3 spiseskjeer melk. Fordel sjokolademoussen på toppen og eventuelt ned langs sidene. Kjevle ut fondanten og dekk kaken med den. Skjær til langs kantene.
Jeg får aldri til hjørnene noe bra - gode tips tas gjerne imot. Smelt den hvite sjokoladen forsiktig i mikroen og bruk en spiseskje til å ringle sjokoladen over kaken.
Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet og server!
Og slik ser kaken ut inni:

2 kommentarer:

  1. Det så veldig godt ut, og hadde vært gøy å prøve å lage den en gang. Men jeg lurer på (mulig jeg er veldig teit som spør), hvorfor er kaka sølv på det ene bildet og svart på de andre?

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, veldig gøy å lage! Det er bare lyset som gjør det. Den var svart hele tiden, men blitzen gjorde at den så sølvfarget ut på dét bildet :) Kan skjønne at det ser litt rart ut...

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)