tirsdag 16. oktober 2012

Stor eplekake

Jeg har begynt å fylle frysen med kake og annen "i-tilfelle-besøk"-bakst. Det kan være greit å ha når man får besøk og ikke har tid til å lage noe samme dagen. Vi har vært på epleslang hos svigerforeldrene mine og fylt ene grønnsakskuffen i kjøleskapet med grønne epler. Disse er litt syrlige, men perfekte matepler til bakst, kaker og mos! I tillegg har jeg blitt litt hektet på eplekake for tiden, så nå sist gang lagde jeg like gjerne en hel langpanne. Resten ligger i frysen, klar til en regnværsdag.

Dette trenger du:
- 375 g smør
- 375 g sukker
- 6 egg
- 450 g hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- epler, helst grønne (jeg brukte 4 stk)
- 8 ss perlesukker
- 4 ts kanel

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 180 grader. Smelt smøret mens du pisker egg og sukker til eggedosis. 
Rør smøret inn i eggedosisen. Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker og rør det inn i eggeblandingen. 
Dekk en stor langpanne med bakepapir og hell i røren. Fordel den utover. Skrell eplene og skjær vekk kjernene. Jeg raspet eplene denne gangen, men du kan også skjære dem i skiver eller små biter hvis du heller vil det. Fordel eplene jevnt oppå kakerøren. 
Ha perlesukker og kanel i en liten boks og rist til det er blandet. 
Dryss sukker og kanelblandingen på kaken. 
Stek den midt i ovnen på 180 grader i 25-30 minutter eller til den er gjennomstekt.
 (Prøv med en kakenål) Nam!

2 kommentarer:

  1. Har bare et ord å si... nam!
    Kjempe flott kake og ikke minst blogg :)

    Mvh

    Thea (Bolla)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)