lørdag 13. oktober 2012

Porsjonskaker med flytende kjerne

Disse kakene minner mye om sjokoladefondant. Forskjellen er at disse har en mer fyldig sjokoladesmak og ikke er like søte. Med andre ord: voksenvarianten av sjokoladefondant. Raskt å lage er det også!

 Dette trenger du til 6 personer:
- 200 g mørk sjokolade
- 100 g smør
- 2 romtempererte egg
- 2 romtempererte eggeplommer
- 50 g sukker
- 2 ss hvetemel
- bakekakao til dryss
- vaniljeis eller krem til servering

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 180 grader. Finn fram 6 store muffinsformer som rommer ca. 2 dl hver. Her må du bruke de stive, litt mer solide muffinsformene eller legge dem i et muffinsbrett. Ha sjokoladen og smøret i en liten panne. Rør over svak varme til det er smeltet. Sett sjokoladeblandingen til avkjøling på disken mens du pisker egg, eggeplommer og sukker til eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen og melet og vend det hele sammen med en skje eller slikkepott. Fordel blandingen likt i muffinsformene. Stek kakene midt i ovnen i 8-10 minutter på 180 grader. Følg med, for det kan hende din ovn er litt annerledes enn min. Kakene skal være est nesten opp til kantene og se litt uferdige ut. Ta forsiktig papiret av kakene og legg dem opp ned på fatene. Sikt litt kakaopulver over (jeg bruker en tesil til dette) og server med vaniljeis ved siden av.

4 kommentarer:

  1. OMG, det så sykt godt ut! ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Og de lages lett på 20 minutter, så ingen grunn til å nøle :)

      Slett
  2. OMG, det så sykt godt ut! ;)

    SvarSlett
  3. ....og der fikk jeg vann i munnen ;o)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)