søndag 23. september 2012

Mørk sjokoladeglasur

Namnam-glasur som passer bra til helt vanlige vaniljecupcakes eller sjokoladecupcakes. Sikkert godt på jordbærcupcakes også.
 
Dette trenger du til glasur til 24 cupcakes:
- 200 g melis
- 230 g romtemperert smør
- 200 g mørk kokesjokolade
- 2 ts vanilje ekstrakt

Slik gjør du:
Ha melis og romtemperert smør i en bolle. Miks det godt sammen med elektrisk mikser. 
Smelt sjokoladen 1 minutt i mikroen. La den avkjøle seg litt før du heller den i bakebollen mens du rører. Ha i vanilje ekstrakt og miks til det er godt blandet.
 Glasuren er nå klar til bruk. Bruk en sprøytepose og ønsket tupp for å lage fine dekorasjoner. Jeg hadde bare de billige tuppene mine tilgjengelige når jeg sprøytet på denne glasuren, så det ble ikke så veldig fint... Men godt ble det!

6 kommentarer:

  1. Kan man lage denne dagen i forveien?

    SvarSlett
  2. Ja, du kan også fryse den. Men da må den romtempereres og piskes opp igjen før bruk :)

    SvarSlett
  3. For en fantastisk fin blogg du har og ikke minst utrolige fristenede matretter... Må prøve ut mange av disse..
    Gleder meg til å se hva mer du skal lage :-) God helg til deg

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for hyggelig kommentar :) Kjekt om du vil følge med videre!

      Slett
  4. Denne glsuren funket kjempe bra og ikke mist så smakte den godt ..

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra! Den smaker godt ja, nesten for godt... ;)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)