torsdag 20. september 2012

Mammas hjemmelagde klippekrans

Her kommer en ny favoritt av mammas hjemmelagde - klippekrans med kanel og sukker!

Dette trenger du til 1 stor klippekrans:
- 4 dl melk
- 100 g smør
- 1/2 pk gjær
- 1 ts kardemomme
- 70 g sukker
- 600 g hvetemel

Fyll:
- 100 g romtemperert smør
- 70 g sukker
- 6 ts kanel

Slik gjør du:
Smelt smøret i en kjele. Ha i melken og varm det opp til 37 grader. Smuldre gjæren i en bolle og hell over den lunkne blandingen. Rør til gjæren er oppløst. Ha i kardemomme og sukker. Rør mens du har i litt og litt av hvetemelet. Kna det sammen til deigen ikke er klissete lenger. Bruk litt mer mel om nødvendig. La deigen heve tildekket ca. 1 time på et lunt sted. Elt den lett og kjevle den ut til et stort rektangel. 
Bland sammen ingrediensene til fyllet... 
...og smør det utover deigen med en slikkepott. 
Rull sammen fra langsiden... 
...og legg deigen i en sirkel på et bakepapirkledd stekebrett. 
Bruk en ren kjøkkensaks og klipp fra midten og ned (men ikke helt gjennom). Brett annenhver deigflik inn og ut fra sirkelen. Håper dette var noenlunde forståelig. Ikke så lett å forklare... Men se på bildet under, så skjønner du sikkert litt mer :)
 La kransen heve 30 minutter til under kjøkkenhåndkle. Varm opp ovnen til 200 grader. Stek klippekransen nest nederst i ovnen i 15-20 minutter. 
La den avkjøle seg litt hvis du klarer det før du nyter :)

2 kommentarer:

  1. Så helt herlig ut:)) Må prøves:))

    Mvh Sissel.

    SvarSlett
    Svar
    1. Dette er en sikker vinner :) Også er det ganske enkelt og greit å lage.

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)