søndag 22. juli 2012

Yoghurtbrød med gulrot og gresskarkjerner

Dette brødet krever ingen elting og ingen heving. Du bare rører ingrediensene sammen og steker det. Kan det bli noe særlig enklere? Supergodt er det også. Men det er et litt søtt brød, så det passer kanskje best til søndagsfrokosten, lunsj eller piknik i ferien :)


Dette trenger du til 1 brød:
- 5 dl yoghurt naturell
- 1 dl mørk sirup
- 220 g fullkornshvetemel
- 150 g siktet hvetemel
- 2 ss oregano
- 2 dl havregryn
- 1 dl gresskarkjerner
- 100 g revet gulrot
- et par klyper maldonsalt
- 1,5 ts natron
- 2 ts bakepulver

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 160 grader. Ha yoghurten, sirupen og gulrot i en bolle og bland det sammen. Bland sammen fullkornshvetemel, hvetemel, oregano, havregryn, gresskarkjerner, maldonsalt, natron og bakepulver og ha det i yoghurtblandingen. Rør det sammen til en klissete deig. 
Spray en avlang brødform med litt formfett eller smør den med smør. Hell deigen i formen og fordel den jevnt. Stek brødet på nest nederste rille på 160 grader i ca. 70 minutter. Kjenn etter med en pinne at det er gjennomstekt. La brødet kjøle seg litt ned på rist før du serverer det. 
Jeg lagde meg en deilig sandwich med kalkunpålegg, kremost med krydder og hjertesalat.

2 kommentarer:

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)