mandag 20. februar 2012

Farmors vannbakkels

Min farmor lager verdens beste vannbakkels. Og heldigvis deler hun gjerne oppskriftene sine. Jeg lagde disse forrige helg og de ble helt som farmor sine :) Tusen takk for oppskriften!

Dette trenger du til 16 store vannbakkels:
- 2,5 dl vann
- 125 g smør
- 125 g hvetemel
- 4 små egg
- melis + vann til glasur

Slik gjør du:
Kok opp vann og smør. 
Ta pannen av varmen, tilsett hvetemel og rør godt. 
La deigen bli kald, tilsett eggene og rør godt. 
Egentlig skal det være ett egg om gangen, men det glemte jeg. Det gikk bra likevel.
Legg klatter med deig på et bakepapirkledd stekebrett.  Du kan godt lage mindre klatter enn jeg gjorde. Mine ble ganske store... Hvis du vil kan du ha deigen i en sprøytepose og lage perfekte rundinger. Så nøye er ikke jeg...
Stekes i ca. 25 min, midt i ovnen på 200 grader.
La dem kjøle seg ned før du lager en enkel melisglasur som du drypper over. Eventuelt kan du fylle dem med vaniljekrem. Det er kjempegodt!
 Disse kan fryses. De smaker like godt når de er tint igjen. Men ikke ta på glasur på dem du skal fryse. Ta heller på glasuren når de er tint.

4 kommentarer:

 1. Hei. Kjempeflott blogg du har! Nydelige oppskrifter :) Lurte på hvis man skal fylle vannbakkelsene med vaniljekrem, hvordan gjør man det? Og kan de fryses med vaniljeskrem?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne Jorunn. Tusen takk for hyggelig kommentar :) Når jeg skal fylle dem med vaniljekrem bruker jeg en sprøytepose og en sånn tupp med lang, tynn ende. Stikker denne inn i siden på vannbakkelsene og trykker til det kjennes nok ut. Pass på at ikke vaniljekremen er for tykk, for da kan du risikere at posen sprekker. Hvis du ikke har sprøytepose og tupp kan du enkelt og greit dele vannbakkelsene i to og legge en spiseskje med vaniljekrem inni :) Det går fint å fryse dem med vaniljekrem.

   Slett
 2. Hei:-)

  Tusen takk for en veldig fin oppskrift på vannbakkels... jeg har aldri laget det før, men nå står de første i ovnen:-) Blir spennende og se resultatet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Farmor sin oppskrift er alltid en vinner :)

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)