mandag 9. januar 2012

Utrolig gode cookies med sjokolade og nøtter

Steike, disse cookiesene ble gode! Lag dem idag. Vær ops på at denne oppskriften gir en veldig stor deig, men don't worry - den kan fryses. Oppskriften er basert på en oppskrift fra Familiekokeboka.
Dette trenger du til mange(!!) cookies:
- 500 g mykt smør
- 210 g hvitt sukker
- 400 g brunt sukker
- 4 ts vaniljesukker
- 4 egg
- 700 g siktet hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 350 g sjokolade (mørk, lys eller en blanding)
- 350 g nøtter (jeg brukte hasselnøtter, valnøtter og mandler)
- også trenger du plastfolie!

Slik gjør du:
Hvis du ikke gidder å vente på at smøret skal bli mykt kan du gi det noen sekunder i mikrobølgeovnen. Bare husk å ta det ut før det smelter. Vi vil ha det mykt, ikke kokt... Finn fram den største bakebollen du har. Min største var egentlig litt liten for denne monsterdeigen, men det gikk akkurat :) 
Pisk sammen hvitt sukker, brunt sukker, vaniljesukker og smør til du har en jevn, lysebrun masse. 
Pisk inn eggene. 
Tilsett bakepulver og hvetemel. Bytt ut vispene på håndmikseren med eltekroker og elt til deigen er klissete og fin. 
Grovhakk sjokoladen og ha den i røren. 
Gjør det samme med nøttene. 
Elt videre til sjokoladen og nøttene er jevnt blandet inn i deigen. 
Nå er det på tide å rulle pølser av deigen. Den er ganske klissete, så her er måten du gjør det på: Riv av en del plastfolie. Legg noen veldig toppede spiseskjeer av deigen på plastfolien. 
Pakk plasten godt rundt deigen og rull til du er fornøyd med pølsen. 
Jeg fikk fem lange pølser ut av denne deigen. Du kan også lage dem mindre. Det kommer an på hvor mange cookies du vil steke om gangen. Legg de(n) pølsen(e) du skal bruke idag i kjøleskapet og resten i frysen til en regnværsdag. La deigen ligge i kjøleskapet en time hvis du klarer å vente så lenge. 
Skjær centimetertykke skiver av pølsen og legg dem på et stekebrett. 
190 grader i 8-10 minutter burde holde. Avkjøl på rist.
Server med et stort glass melk.

2 kommentarer:

  1. Jeg dævver her!=P Disse så myke og gode ut, må prøves!

    SvarSlett
  2. Disse blir myke i midten og veldig gode! Og det beste er at jeg har masse deig som ligger klar i frysen...

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)