torsdag 12. januar 2012

Kremet maissuppe med sprøstekt chorizo

Ute uler vinden og regnet trommer mot ruten. Da er det godt å kose seg med en varm, kremet suppe med noe salt oppi. Oppskriften er fra Familiekokeboka. Igjen.
 Dette trenger du til 2 personer:
- 1 ss solsikkeolje
- 2 kokte maiskolber
- ½ løk
- 1 fedd hvitløk
- ½ chili
- 5 dl kyllingbuljong
- 1 dl melk
- 2 dl fløte
- saften av ½ lime
- salt og pepper
- chorizo

Slik gjør du:
Skjær løken i terninger. Finriv chilien og hvitløksfeddet. 
Har fått microplane til jul av min kjære søster. Takk! Skjær kornene av maiskolben. Varm opp oljen i stekepannen og fres løk, chili, hvitløk og maiskorn. 
Ha det over i en kjele, hell på buljongen og kok i 15 minutter. 
Rør inn melk og fløte. 
Kjør suppen glatt i blenderen eller med en stavmikser. 
La den koke opp igjen mens du sprøsteker chorizoen i tørr stekepanne. 
Smak suppen til med lime, salt og pepper. 
Velbekomme :)

4 kommentarer:

  1. Supper er en life saver i de mørke månedene! Det er så koselig å krype opp i sofaen og kose seg med en bolle suppe=)

    SvarSlett
  2. I dag skal jeg prøve denne suppen :) blir spennende å se om det blir en suksess. Tror jeg kommer til å ha poteter og gulerøtter oppi også, da det var i maissuppen jeg spiste i Berlin forrige uke. Da blir det mere en lunsj eller lett middag :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Håper det ble bra! Høres godt ut med poteter og gulrøtter oppi :)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)