søndag 2. oktober 2011

Svinekoteletter med mais og paprika

Etter noen travle uker er det på tide å trappe ned noen hakk. Det skal bli deilig å kunne vie litt mer tid til matlagingen, noe jeg har savnet i det siste. Jeg skal sette av tid til å lage fløteis i ismaskinen vår og teste oppskrifter som står på vent til å bli testet. Oktober skal med andre ord bli en bra matmåned for meg. Jeg har planer om å legge ut masse gode oppskrifter! Deilige gryter og supper i høstmørket og kanskje noen nye vrier på høstkos. Denne oppskriften er fra boken Grytemat som jeg tror jeg kommer til å bruke mye denne høsten. Jeg lagde det egentlig for ganske lenge siden, men har ikke hatt tid og ork til å legge ut oppskriften enda, men her kommer den. Bedre sent enn aldri, ikke sant?

Dette trenger du til 2 personer:
- 2 svinekoteletter
- 1 ss solsikkeolje eller annen nøytral matolje
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 rød paprika
- 1 liten boks hermetisk maiskorn
- 1 ts tørket persille
- salt og pepper
- 5-6 poteter
- 2 ss smør til potetstappe
- melk til potetstappe

Slik gjør du:
Finhakk hvitløksfeddet. Grovhakk løken. Skjær vekk frøene og hinnene fra paprikaen og skjær den i korte staver. Skjær benet av kotelettene. Varm opp oljen i en stekepanne og brun kotelettene et par minutter på hver side.
(Vi hadde bare en og en halv kotelett, men to ville vært ideelt) 
Legg dem til side. 
Skru ned varmen og ha løken i stekepannen. Stek under omrøring til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og paprika og stek i noen minutter til. 
Tilsett maiskornene med kraften fra boksen. Kok opp og tilsett persille. 
Smak til med salt og pepper. Legg kotelettene tilbake i pannen og øs grønnsakene over. 
Skru ned varmen til laveste trinn og legg på lokk. La det trekke i 20 minutter. I mellomtiden lager du potetstappen. Skrell potetene og del dem i terninger. Ha dem i en kjele med lettsaltet vann. Kok opp og la potetene trekke til de er møre. Sil av vannet og ha i smør. La det smelte mens du kverker potetene. Rør inn melk til ønsket konsistens og smak til med salt og pepper. Server kotelettene med potetstappen til. 
For variasjon kan du bytte ut kotelettene med kyllingfileter.

4 kommentarer:

  1. Skal prøve denne om en time! Spent :)

    SvarSlett
  2. Ja mannen var veldig fornøyd! Jeg var litt uheldig med kotelettene da de ble litt tørre. Stekte dem sikkert for lenge. Var nemlig litt treg med potetene :/ Men prøver igjen en annen dag!

    SvarSlett
  3. Så bra han ble fornøyd :) det er ikke alltid så lett å time sånn at alt blir ferdig samtidig. Bedre lykke med kotelettene neste gang!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)