mandag 3. oktober 2011

Route med persille- og valnøttpesto

Jeg hadde en bunt med persille i kjøleskapet som jeg måtte få brukt opp og fant ut at jeg skulle lage persillepesto med valnøtter. Pestoen spiste jeg sammen med route eller pastahjul om du vil. Kjempegodt og utrolig enkelt!

Dette trenger du til 2 personer:
- ca. 20 g frisk persille
- 20 g ristede pinjekjerner
- 50-70 g valnøttkjerner
- 1,5 dl extra virgin olivenolje
- 1 lite hvitløksfedd
- 20 g revet parmesan
- 1 klype maldonsalt
- litt nykvernet sort pepper
- 200 g route eller annen pasta
Slik gjør du:
Kok opp rikelig med lettsaltet vann og ha i pastaen. Kok den etter anvisning på pakken. Ha persille, pinjekjerner, valnøttkjerner, olje, hvitløk og parmesan i foodprosessoren med kniven montert. 
Kjør det til en jevn pesto. Smak til med maldonsalt og pepper. 
Sil vannet av pastaen og rør inn ønsket mengde pesto i den varme pastaen. Riv litt parmesan over og gi retten noen runder med pepperkvernen. 
Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. har en mappe på pc'n som heter oppskrifter, hvor jeg lagrer linker til oppskrifter som frister meg når jeg surfer rundt på nettet. Ser nå at ca 70% av disse kommer fra deg. Så tenkte det var på tide å legge igjen en kommentar. Du legger ut så mye godt. Timianbrødet elsker jeg! Mozarellagratinert pasta, nam! Får helt vann i munnen av å tenke på det. Så tusen takk for at du legger ut SÅ mange fantastiske oppskrifter. Håper at du aldri slutter :)

    STOR klem fra meg! :)

    SvarSlett
  2. Tusen takk for en av de hyggeligste og koseligste kommentarene jeg noensinne har fått :D Utrolig kjekt å bli møtt med sånne rosende ord når jeg kommer hjem fra en lang dag på jobb :) Jeg er heldig som har lesere som deg! Glad du liker oppskriftene. Det er bra noen andre enn meg får dradd nytte av dem. Har ingen planer om å slutte med det første ;)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)