søndag 9. oktober 2011

Pestobrød

Bakeskuffen min er full av mel som lengter etter å bli brukt. Og frysen er tom for brød, så da er konklusjonen klar: Det er på tide å bake brød. Jeg lagde dette halvgrove pestobrødet og nøt det med smør og norvegia som en sen søndagsfrokost/lunsj. Resten blir matpakke i neste uke...


Dette trenger du til 1 brød:
- 1/2 pk fersk gjær
- 3 dl lunkent vann
- 1/2 dl solsikkeolje
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 200 g sammalt rug, grovmalt
- 300 g siktet hvetemel
- 3-4 ts basilikumspesto

Slik gjør du:
Smuldre gjæren i en bolle. Ha i lunkent vann og olje og bland det sammen med en tregaffel til gjæren er oppløst.
Ha i sukker og salt. Bland sammen rugmel og hvetemel. Ha melblandingen i gjærblandingen og rør sammen. Kna det til en smidig deig med hendene.
La deigen heve i ca. en time på et lunt sted under kjøkkenhåndkle. 
Ha deigen på kjøkkenbenken og kna den litt. Kjevle den til en firkant som er like bred som brødformen du skal bruke.
Smør pesto på hele deigen.
Rull den sammen til en pølse og legg den med skjøten ned i en smurt brødform.
La den heve ca. 20 minutter under kjøkkenhåndkle mens du varmer opp ovnen til 200 grader.
Stek brødet nederst i ovnen i ca. 25-30 minutter.
Bank under brødet for å høre om det er ferdig. Høres en hul lyd er brødet ferdig. Hvis ikke lar du det steke videre uten formen i 5-10 minutter. La det kjøle seg ned på rist minst 20 minutter før du skjærer skiver av det.
Nyt det nybakte brødet med godt pålegg som passer til pesto!

2 kommentarer:

  1. Åå, nam!! Dette må jeg prøve!! :)

    SvarSlett
  2. Da håper jeg du liker det :) Jeg ble veldig fornøyd!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)