Jeg har i likhet med veldig mange andre blitt frelst av no-knead metoden. Det er jo helt genialt at man kan røre sammen en deig på 5 minutter dagen før og bake brød med noen enkle grep om morgenen. Etter at Jeanette viste meg hvordan man lager no-knead rundstykker har det bare blitt enda enklere. Deigen røres sammen 12-18 timer før du vil ha ferdige rundstykker. Etter hevetiden er det bare å finne fram muffinsbrettet og to spiseskjeer, klæsje deigen i formene og vips: rundstykkene står i ovnen og den deilig lukten av nybakte rundstykker sprer seg i hele leiligheten...
- 250 g siktet hvetemel
- 250 g sammalt hvete, finmalt
- 40 g linfrø
- 1/4 ts tørrgjær
- 1,5 ts salt
- 4 dl vann
- litt smør til smøring
Slik gjør du:
Finn fram en stor bolle og sett den på kjøkkenvekten. Mål opp hvetemel...
...sammalt hvete...
...og linfrø.
Ha i gjær...
...og salt.
Bland det sammen. Hell på vannet...
...og rør det inn til røren samler seg til en klissete deig.
Sett på lokk eller dekk med plast og la deigen stå på kjøkkenbenken i 12-18 timer. Da ser den sånn ut:
Varm opp ovnen til 225 grader. Smør et muffinsbrett med 12 hull.
Bruk to spiseskjeer til å legge deig i alle hullene på muffinsbrettet.
Hvis du vil at rundstykkene skal bli ekstra fine kan du pensle dem med et lett sammenvispet egg. Stek rundstykkene midt i ovnen i 15-20 minutter til de er gyldne oppå.
La dem kjøle seg ned minst fem minutter før du skjærer en eller to eller tre i to og nyter med godt pålegg :)
...sammalt hvete...
...og linfrø.
Ha i gjær...
...og salt.
Bland det sammen. Hell på vannet...
...og rør det inn til røren samler seg til en klissete deig.
Sett på lokk eller dekk med plast og la deigen stå på kjøkkenbenken i 12-18 timer. Da ser den sånn ut:
Varm opp ovnen til 225 grader. Smør et muffinsbrett med 12 hull.
Bruk to spiseskjeer til å legge deig i alle hullene på muffinsbrettet.
Hvis du vil at rundstykkene skal bli ekstra fine kan du pensle dem med et lett sammenvispet egg. Stek rundstykkene midt i ovnen i 15-20 minutter til de er gyldne oppå.
La dem kjøle seg ned minst fem minutter før du skjærer en eller to eller tre i to og nyter med godt pålegg :)
Så lettvint! Du har ikke en annen oppskrift som er uten linfrø (og solsikkefrø)? Vi er ikke så glad i det her hjemme :P
SvarSlettLett som bare det! Da dropper du bare linfrøene og følger oppskriften ellers :) Eller du kan erstatte de med noen andre frø, det er opp til deg. Vil tro at hveterundstykker passer med de fleste frø og kjerner. Lykke til!
SvarSlettLagde disse i går, supergode og enkle! Kom gjerne med flere varianter :)
SvarSlettSå bra! Det skal jeg gjøre :)
SvarSlettHei! Spiller det noen rolle hvilken temperatur det er på vannet? :)
SvarSlettHei du! Det må være kaldt eller lunkent :) (ikke over 40 grader) Men gjerne kaldt fra springen siden deigen skal heve så lenge..
SvarSlett