tirsdag 3. mai 2011

Litt sunne appelsinmuffins med sjokoladebiter

Og når jeg skriver litt sunne mener jeg LITT sunne. For det er vel egentlig ikke så sunt når man spiser seks stykker med en gang de er ferdigstekt..? Men men, sammalt mel, frukt og ingen smør: det må vel være LITT sunt for å være muffins!

Til 15 små muffins trenger du:
- 2,5 dl hvetemel
- 2,5 dl sammalt hvete, finmalt
- 3 ss sukker
- 1 ss bakepulver
- 25 g mandler
- revet skall fra 1 appelsin
- saften av 1 appelsin
- 3 egg
- 175 g philadelphiaost
- 100 g mørk kokesjokolade

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 190 grader. Legg mandlene i varmt vann slik at det blir lettere å få av skallet. 
Eller kjøp ferdigskrelte mandler. Så lur var ikke jeg. Neida, for man skal ikke ta noen snarveier her i livet, snarveier er for pingler... 
 Mens mandlene ligger i bløt blander du sammen hvetemel, sammalt hvete, sukker og bakepulver i en bolle. 
Skrell mandlene og ha dem i en food prosessor med kniven montert. 
Kjør på full guffe til mandlene er finmalte. 
Ha dem i bollen sammen med melet og det andre tørre. Riv skallet av appelsinen og del den i to.
Press ut saften og ha det oppi en bolle med skallet.
Rør inn eggene... 
...og philadelphiaosten. 
Her måtte jeg ty til food prosessoren for å røre det helt klumpfritt. 
Lag en grop i de tørre ingrediensen og hell i det våte. Bland det lett sammen for hånd. Vi vil helst ikke røre for mye, bare til det akkurat er blandet. Grovhakk sjokoladen og bland forsiktig halvparten inn i røren. 
Fordel røren i 15 muffinsformer (bruk dobble former hvis du ikke har muffinsbrett). Formene skal være ca. 3/4 fulle. 
Dryss resten av den grovhakkede sjokoladen over som pynt.
Stek muffinsene midt i ovnen på 190 grader i 15-20 minutter. 
La dem kjøle seg ned på rist noen minutter, men nyt muffinsene helst varme.
Nam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)