onsdag 27. april 2011

Pepperonipizza med løk og paprika

 Gjett hva som ble igjen i leiligheten etter de gamle eierne. En pizzastein!
Det har jeg jo hatt lyst på ganske lenge. Den er godt brukt og ser litt skitten ut, men jeg har vasket av den med vann (aldri såpe på pizzastein). Også skal den jo varmes opp til så høy temperatur at det som kanskje er der av bakterier dør uansett. Ivrig etter å prøve mitt nye kjøkkenredskap bestemte jeg meg for å lage pizza med tynn bunn og pepperoni, løk og paprika. Resultatet ble nydelig.
Dette trenger du:
- 200 g hvetemel
- 2 ss solsikkeolje
- 1,5 ts tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 1 dl lunkent vann

- litt olje
- 1/2 løk
- 1 hvitløksfedd
- 1 boks (400 g) grovhakkede tomater
- 2 ss tomatpuré
- salt og pepper
- oregano

- 40 g pepperoni
- løk
- paprika

- revet ost

Slik gjør du:
Lag deigen i god tid. Gjerne på formiddagen samme dag som pizzaen skal spises. Bland sammen alt det tørre. 
Ha i olje og lunkent vann og kna det sammen til en fast deig.
La deigen heve ca. 1 time på et lunt sted. 
Kjevle ut deigen slik at den passer til pizzasteinen, sånn noenlunde. 
Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskapet til den skal brukes.

Beregn også god tid til pizzasausen hvis du bruker denne oppskriften. Grovhakk løk og hvitløk. 
Varm opp litt olje i en kjele og svett løk og hvitløk til de er myke.
Ha i grovhakkede tomater, tomatpuré, salt, pepper og oregano. 
Rør det sammen og kok opp. La sausen koke under lokk i ca. 30 minutter. 
Etterpå lar du sausen kjøle seg ned før du moser den med stavmikser eller i food prosessoren. 
Det blir rikelig med saus og holder sikkert til 3 pizzaer. 
Fyll det du ikke bruker på plastposer og legg i frysen til neste gang du skal ha pizza.

Når det nærmer seg middagstid setter du pizzasteinen på rist midt i ovnen og setter ovnen på 250 grader. La steinen varme seg opp sammen med ovnen slik at den ikke blir ødelagt. Pizzasteiner liker ikke raske temperaturforandringer og bør derfor også kjøles ned sammen med ovnen når du er ferdig med å bruke den. Etter at ovnen er varm må pizzasteinen ligge der ca. 15 minutter for at den skal bli skikkelig gjennomvarm. I mellomtiden gjør du klart alt som skal på pizzaen. Skjær litt paprika og løk i tynne strimler, riv ost og finn fram sausen, bunnen og pepperoni. 
Ta risten med pizzastenen ut av ovnen og legg pizzabunnen på. Smør på saus, legg på løken og dryss ost på. 
Legg på paprika og pepperoni. 
Sett hele greien inn igjen midt i ovnen og sett på grillfunksjonen. 
Stek pizzaen i 4-6 minutter. Pass på, for her går det fort! 
Få pizzaen løs med en stekespade og legg den over på et stekebrett eller lignende. Husk å sette steinen inn igjen i lukket, avslått ovn for å kjøle seg ned gradvis.
 Lat som du er på italiensk restaurant, og nyt pizzaen!

6 kommentarer:

  1. Godt med pizza -drømmer om en pizzabakestein jeg og. For et lykketreff at noen kan forlate noe slikt.. ;)

    SvarSlett
  2. Ja :D Du bør skaffe deg en. Det var en helt annen opplevelse enn man får med stekebrett. Men de forlot den med vilje. De skulle flytte til Korea, så det var nok litt upraktisk å ha med en pizzabakestein i bagasjen ;)

    SvarSlett
  3. Pizzastein hører ikke hjemme i Korea vettu :P
    Kan den ligge i ovnen hele tiden? Mener jeg har lest det et sted...

    SvarSlett
  4. Mener du som i å ha den liggende nederst i ovnen når man bruker ovnen til å lage andre ting? Det vet jeg faktisk ikke. Men man kan bare brød på den :)

    SvarSlett
  5. så var det store spørsmålet ;)))) hvor i all verden får jeg tak i en sånn pizzastein???

    SvarSlett
  6. Hmmm.. Godt spørsmål! Jeg har jo ikke kjøpt min for den lå jo igjen etter de gamle eierne. Men jeg tror kanskje de selger det på jernia og clas ohlson (da er sikkert clas ohlson billigst) Lykke til! :)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)