søndag 27. mars 2011

Kalkungryte med paprika og karri servert med potetstappe

En enkel, kremet gryterett som smaker veldig godt.
Beklager de ekstremt dårlige bildene... 
 

Dette trenger du til 2 personer:
- litt smør
- 300 g kalkunfilet
- 1/2 løk
- 1/2 ts karri
- 1 gulrot
- 1/4 purre
- 1/2 hønsebuljongterning
- 2 dl matfløte
- 1/2 rød paprika
- 1/4 grønn paprika
- salt og pepper

- 6 poteter
- smør
- melk
- mer salt og pepper

Slik gjør du:
Begynn med å kutte opp grønnsakene. Skrell løken og hakk den.
Skrell gulroten og skjær den i små terninger. Skyll purren og skjær den i tynne ringer. 
 Rød og grønn paprika skylles og skjæres i strimler. 
 Skrell potetene og del dem i store biter. Skjær kalkunfileten i passe store strimler. 
Ha potetbitene i en panne og ha i vann. Kok opp og la potetene trekke til de er møre. Varm opp stekepannen og ha i en smørklatt. Brun kalkunstrimlene fort i pannen og sett det til side.
Ha litt mer smør i pannen og fres løken sammen med karri til løken er myk. 
Tilsett gulrot og purre og fres noen minutter til. 
Ha kalkunkjøttet tilbake i pannen og krydre med salt og pepper. 
Hell på matfløte og la det koke opp. Smuldre over buljongterningen. Ha i paprika og la det småkoke i ca. 5 minutter. 
 Mos potetene sammen med litt smør og melk og smak til med salt og pepper. Server gryten md potetstappen.

2 kommentarer:

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)