onsdag 2. februar 2011

Tagliatelle med kremet tomatsaus

En deilig pastarett med en fyldig, kremet saus.
Dette trenger du til 2 sultne mennesker:
- 180 g tørket tagliatelle
- 1 ss olje
- 1 ss margarin
- 1/2 løk
- 1 hvitløksfedd
- 1 boks grovhakkede tomater
- salt og pepper
- 1 ts sukker
- ca. 1 dl fløte
- revet parmesan etter smak
- fersk basilikum

Slik gjør du:
Finhakk løken og hvitløksfeddet. Ha de grovhakkede tomatene i en blender og kjør til tomatene ikke lenger er grovhakket, men tomatsaus. Varm opp stekepannen og ha i smør og olje. Fres løk og hvitløk i ca. 1 minutt mens du rører. Ha i tomatsausen og smak til med salt, pepper og sukker. La sausen putre i ca. 20 minutter. Imens du venter koker du tagliatelle etter anvisning på pakken. Sil av vannet når den er ferdig kokt og hold pastaen varm. Tilbake til sausen... Nå bør den være bra tyknet. Trekk pannen av varmen og hell i fløten. Rør den godt inn i sausen. Sånn.Ha i revet parmesan. Mengden bestemmer du selv. Jeg hadde i mer enn dette...Bland parmesanen godt inn og ha den ferdigkokte i tagliatellen.Snart ferdig, nå er det bare et par minutter igjen...Vend tagliatellen godt inn i sausen slik at den er dekket med saus. Nå begynner det å ligne på noe.
Kutt lett opp noen blader med basilikum og bland dem forsiktig inn. Her også bestemmer du mengden selv. Noen liker masse basilikum, andre liker det ikke i det hele tatt. Hvis du ikke liker basilikum kan du bare sløyfe den. Jeg skal ikke tvinge deg til å spise noe du ikke liker.Nå gjenstår det bare å anrette tagliatellen på en tallerken og pynte med litt basilikum på toppen.Enjoy!

3 kommentarer:

  1. Er denne fra pioneer woman? Syns den så litt kjent ut :) Så VELDIG godt ut!

    SvarSlett
  2. Det er den med noen små endringer:) Hun skrev at den skulle holde til 8 personer. Jeg halverte oppskriften og fikk nok til 2, så de hun serverte til kan ikke ha vært særlig sultne.. Men det ble uansett veldig godt!

    SvarSlett
  3. Kan man ta kjøttdeig og mais i denne?

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)