lørdag 27. november 2010

Timianrundstykker

Timianbrødet ble så godt at jeg ville lage timianrundstykker av samme deigen. Lag gjerne dobbel deig hvis du vil ha litt flere på lur.

Dette trenger du til 8 rundstykker:
- 1/2 pk gjær
- 3 dl lunkent vann
- 1/2 dl olivenolje
- 1 ts sukker
- 1/2 ts salt
- 1,5 ss timian
- 5-6 dl hvetemel
- 1 ss maldonsalt

Slik gjør du:
Følg oppskriften på timianbrød med maldonsalt fram til etter første heving. Kna deigen godt og del den i to. Rull hvert emne til en pølse. Dryss litt maldonsalt på kjøkkenbenken og rull pølsene over slik at saltet setter seg fast rundt hele. Kjevle pølsene fra ende til ende slik at de blir litt flate. Del dem i 4 (altså 8 tilsammen) og ha dem på et bakepapirkledd stekebrett. Legg kjøkkenhåndkle over og la dem heve i ca. 30 minutter. Stekes nest neders i ovnen på 220 grader i ca. 15 minutter. De du ikke spiser med en gang kan du fryse ned og varme i ovnen i 10-15 minutter på 200 grader når du er sulten :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)