Advarsel: mektig!
Dette trenger du til 4 store porsjoner:
- 170 g mørk kokesjokolade
- 3 dl kremfløte
- 2 egg
- 2 ss sukker
Slik gjør du:
Smelt sjokoladen i en kjele på svak varme. Skill eggeplommen fra eggehviten på begge eggene og ta vare på både plomme og hvite. Stivpisk eggehvitene sammen med sukkeret og pisk fløten til krem. Tilsett en eggeplomme om gangen i den smeltede sjokoladen. Rør godt mellom hver plomme. Ha sjokoladeblandingen over i eggehviten og rør til det er godt blandet. Vend kremen forsiktig i og ha røren i 4 serveringsformer eller 1 stor form. Sett formene i kjøleskapet og la dem bli der i minst 3-4 timer før du serverer moussen. La dem gjerne stå over natten i kjøleskapet.
kan du en oppskrift på mousse uten kokesjokolade men med kakaopulver ?
SvarSlettNei, dessverre det kan jeg ikke. Men nå fikk jeg lyst til å prøve, så hvis du følger med kommer det kanskje en oppskrift på sjokolademousse med kakaopulver ;)
Slett