mandag 18. oktober 2010

Mozzarellagratinert pasta og kjøttsaus

Dette trenger du til 1 person:
- 100 g pastarør
- 1/2 liten løk
- 1 hvitløksfedd
- 100 g kjøttdeig
- 1 ss tomatpuré
- 1 dl vann
- 1 liten tomat
- 1 ss tørket basilikum
- salt og pepper
- 125 g fersk mozzarella
Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 250 grader. Skrell løk og hvitløk og finhakk hvitløken og grovhakk løken. Skyll tomaten og skjær den i terninger. Kok pastaen som anvist på pakken. Ha litt olje i en stekepanne og fres løk og hvitløk et par minutter før du tilsetter kjøttdeigen. Stek til kjøttdeigen er kornete og gjennomstekt. Ha i tomatpuré og vann og la sausen koke i ca. 5 minutter. Ha tomat-terningene og basilikum i kjøttsausen og la det koke et par minutter til mens du rører godt. Smak til med salt og pepper. Legg halvparten av den ferdigkokte pastaen i en liten ildfast form. Legg halvparten av kjøttsausen oppå og en ny runde med resten av pastaen og sausen. Skjær osten i skiver og dekk toppen med den. Gratineres midt i ovnen i ca. 10 minutter og serveres med isbergsalat. Nå gjenstår det bare å nyte maten!

2 kommentarer:

  1. hmm ja nå vet jeg hva som står på menyen her imorgen:P

    SvarSlett
  2. så fint at du fant noe som fristet ;)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)