fredag 8. oktober 2010

Ciabatta

Dette trenger du til 4 store ciabattaer:
- 1/2 pk tørrgjær
- 3 dl lunkent vann
- 1,25 dl olivenolje
- 1/2 ts salt
- ca. 9 dl mel



Slik gjør du:
Ha gjæren i en bakebolle og hell vannet over. Rør med en tregaffel til gjæren er oppløst og ha i olivenolje og salt. Bland i melet og elt deigen godt. Ha den tilbake i bollen og la den heve i 1 time under et kjøkkenhåndkle. Elt deigen sammen og rull den til en tykk pølse. Trykk endene litt inn slik at pølsen blir firkantet på endene og del den i fire (omtrent) kvadratiske stykker. Legg dem på en stekeplate og dryss litt mel over. Varm opp ovnen til 250 grader mens deigstykkene hever i 20 minutter uten kjøkkenhåndkle. Stek ciabattaene i ca 12 minutter og avkjøl dem på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)