torsdag 30. september 2010

Vegetarlasagne

Jeg har lenge tenkt på å legge ut en oppskrift på vegetarlasagne, og nå har jeg endelig klart å smelle sammen en oppskrift med et godt resultat. Jeg spiste for 2 timer siden og er fremdeles mett. Det er slett ikke dårlig for å være vegetarmat! Denne oppskriften holder til 4-5 personer.

Dette trenger du...
...til grønnsaksausen:
- 2 gulrøtter
- 1 løk
- 2 hvitløksfedd
- 1 aubergin
- 1/2 paprika
- 1 grønnsaksbuljongterning
- 1 boks (400 g) grovhakkede tomater
- 1 ss tomatpuré
- 2-3 dl vann
- 2-3 ss oregano
- 1/3 ts kanel
- salt og pepper etter smak
...til ostesausen:
- 1 ss margarin
- 2 ss mel
- 7 dl melk
- 2 dl revet ost
- salt og pepper

...i tillegg:
- 9 lasagneplater
- revet ost
Slik gjør du:
Skrell gulrøttene og del dem i to. Skjær dem deretter i 4 staver som du skjærer i terninger.Skrell og grovhakk løken og finhakk hvitløken. Skjær bort frø og kjerne fra paprikaen og kutt den i små terninger.
Auberginen skyller du godt og tørker. Skjer den til terninger slik bildet viser.Ha litt olje i stekepannen og skru platen på full guffe. Vent til pannen er veldig varm. Ha i alle grønnsakene du nettopp kuttet og flytt mye på dem mens du freser dem på høy varme i 6-8 minutter. Smak til med salt og pepper. Skru ned varmen og hell tomatene over. Ha i tomatpuréen og noe av vannet og rør godt. Smuldre buljongterningen i og smak til med oregano og kanel. La grønnsaksausen småkoke mens du lager ostesausen. Spe eventuelt på med mer vann hvis den blir tørr.

Varm opp ovnen til 200 grader. Smelt margarinen i en panne. Rør inn melet og spe på med melk. La sausen få et oppkok og la den småkoke i 5 minutter. Ha i ost og smak til med salt og pepper mot slutten av koketiden.

Legg en tredjedel av grønnsaksausen i en ildfast form på størrelse med en liten langpanne. Legg 3 lasagneplater over og en tredjedel av ostesausen over. Legg en tredjedel av kjøttsausen oppå der igjen og fortsett med lasagneplater og en tredjedel av ostesausen. En runde til på akkurat samme måte og strø revet ost på toppen. Sleng lasagnen i ovnen og hiv deg over oppvasken. Du har 45 minutter på deg, så det bør du rekke. Dekk bordet og sett deg ned og slapp av. 45 minutter er plutselig gått og maten er klar! Server gjerne lasagnen med oreganobrød ;)

1 kommentar:

  1. Digger oppskriften din.
    Men jeg liker å ha oppi purre og stang selleri også dropper jeg aubergine for det er jeg ikke så glad i ^^
    Uansett thumbs up! !!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)