mandag 6. september 2010

Havrekjeks med store sjokoladebiter

Idag dro vi på skolen for å finne ut at dagens forelesning var avlyst, og hva gjør man da? Man drar hjem og baker havrekjeks og blogger om det selvfølgelig :)

Dette trenger du til 16 kjeks:
- 115 g myk margarin eller smør
- 1 dl sukker
- 1 egg
- 2 dl havregryn
- 2 ss melk
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 2,5 dl fullkornshvetemel
- 1 ts bakepulver
- 100 g kokesjokolade

Slik gjør du:
Var opp ovnen til 180 grader. Ha margarinen i en bakebolle og rør inn sukkeret med håndmikseren. Ha i egget og rør godt. Rør inn havregryn, melk vaniljesukker og salt. Bland sammen mel og bakepulver og rør det inn i deigen. Ha bakepapir på et stekebrett og legg 16 klatter med deig på brettet. Trykk de litt ned med en fuktet gaffel. Grovhakk sjokoladen og trykk noen biter nedi hver klatt med deig. Stek kjeksene midt i ovnen i 15-20 minutter til de begynner å bli gyldne. La dem hvile 2 minutter på stekebrettet før du har dem over på rist og lar dem kjøle seg helt ned. Oppbevar kjeksen i en tett boks. Disse skal jeg gumle i meg mens jeg sliter meg gjennom noen kapitler av en tung, engelsk lærebok :/

4 kommentarer:

  1. Ser ut som en kjempegod oppskrift! Jeg har cøliaki og har nettopp fått "lov" til å prøve ut havre i dietten min, så disse skal bakes i helga :D Takk for oppskriften!

    SvarSlett
  2. Da har du noe å se frem til :) Du bør også prøve disse:

    http://veronikaslillematkrok.blogspot.com/2010/08/fullkornsjokoladekjeks-med-havregryn.html#more

    God helg! :)

    SvarSlett
  3. går denne oppskriften uten egg?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det har jeg ikke prøvd, men jeg tror nok ikke det går...

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)