torsdag 19. august 2010

Stekt ris med kylling

Stekt ris er supergodt og egentlig ganske enkelt. Du kan putte nesten hva som helst oppi, så det er bare å åpne kjøleskapet (og fryseren) og se hva du har! Denne gangen hadde jeg kyllingfilet, erter, løk og paprika.

Dette trenger du til 2 porsjoner:
- 8 dl ferdigkokt og nedkjølt ris (tilsvarer ca 3 dl ukokt ris)
- 1 stor kyllingfilet
- 1 løk
- 1 paprika
- 100 g (frossne) erter
- 2 egg
- 2 ts sesamolje
- 4 ss peanøttolje

Slik gjør du:
Kok risen dagen i forveien og la den kjøle seg helt ned. Spre den utover et serveringsfat eller lignende, dekk med plastfolie og la den stå i kjøleskapet over natten og fram til du skal bruke den. Dette er for å tørke risen slik at den ikke skal klebe seg sammen, da blir retten mye bedre!


Gjør alle forberedelsene før du begynner, for det går fort når du først er i gang med stekingen. Strimle løken, finn fram ertene (dersom du bruker tørkede erter og ikke frossne må du trekke dem i vann rett under kokepunktet i ca 5 minutter) og skjær paprikaen i litt store biter.

Skjær kyllingfileten i terninger. Ha 2 ss peanøttolje i stekepannen og varm opp til det er veldig varmt. Ha i kyllingen og stek den i et par minutter. Skru ned varmen og stek den til den er gjennomstekt. Pass på å ikke steke kyllingen for lenge, da blir den tørr og gummiaktig. Ha kyllingen over i en bolle eller lignende.

Bland godt sammen egg og sesamolje og lag eggerøre i den varme stekepannen. Rør hele tiden slik at det ikke svir seg. Ha den over i en bolle når den er ferdig.

Vask raskt av stekepannen og varm opp igjen til svært høy temperatur. Ha i 2 ss peanøttolje og halvparten av risen. Rør godt og fres den et par minutter. Vær forsiktig så ikke du brenner deg, risen spretter i oljen. Ha den ferdigstekte porsjonen med ris over i en bolle og fres resten av risen. Ha all risen tilbake i stekepannen. Ha i alle grønnsaken og skru ned varmen på platen til middels. Rør rundt noen minutter til løken er blank, men ikke så lenge at den blir brun. Ha i kyllingen og eggerøren rett før servering.

Bland det godt inn og middagen er klar!

2 kommentarer:

  1. Så flott ut. Mange takk for tipsene.
    Så gjenstår å se om jeg får det til å smake bra :)

    SvarSlett
  2. Takk:) Så kjekt at du la igjen en kommentar :) Håper det blir vellykket!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)