onsdag 25. august 2010

Spaghetti bolognese

Det finnes noen klassiske retter som alle matblogger bør ha en oppskrift på, og en av dem er spaghetti bolognese. Her kommer min oppskrift!


Dette trenger du til 4 porsjoner:
Kjøttsaus
- 400 g kjøttdeig
- 1 ts olje
- 1 løk
- 1-2 hvitløksfedd
- 1 boks (400 g) grovhakkede tomater
- 1 ss tomatpuré
- 1 kjøttbuljongterning
- en god dose oregano eller andre tørkede urter

I tillegg
- rikelig med vann
- 1 ts salt per liter vann
- 300 - 350 g spaghetti
- gjerne litt revet ost

Slik gjør du:
Grovhakk løken og finhakk hvitløken. Ha oljen i en kjele og svett løken og hvitløken til det blir blankt. Tilsett grovhakkede tomater, tomatpuré, kjøttbuljongterninger og urter. Kok opp, skru ned varmen, legg på lokk og la det koke i ca en time (eller så lenge du orker å vente).

Mos sausen i en foodprosessor, blender eller lignende. Pass på at maskinen tåler høy varme! Ellers må du kjøle ned sausen før du moser den. Stek kjøttdeigen og kok samtidig opp lettsaltet vann til spaghettien i en stor kjele. Ha i spaghettien når det fosskoker og la den koke i 10-12 minutter.

Når kjøttdeigen er ferdigstekt har du over sausen og gir det et oppkok. Sil spaghettien og server den med kjøttsausen oppå og revet ost på toppen. Ikke tilsett smør eller olje i spaghettien, da vil ikke sausen henge så godt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)