lørdag 17. juli 2010

Kylling tikka masala

Til 2 personer trenger du:
- 2-3 kyllingfileter
- salt
- spiskummen
- malt koriander
- 2 dl matyoghurt eller yoghurt naturell

- 1 stor løk
- 4 fedd hvitløk
- ca. 5 cm fersk ingefær
- 4 ss garam masala krydder
- 1 boks (400 g) grovhakkede tomater
- 3 dl fløte
(- 1/2 finhakket chili med frø og kayennepepper hvis du vil ha et hottere resultat)

- 2 dl bulgur
- 4 dl vann
- 1/2 ts saltSlik gjør du:
Varm opp ovnen til 250 grader med grill-elementene på.

Skjær bort ulumskheter fra kyllingfiletene og krydre dem med litt salt, spiskummen og koriander på begge sider. Dekk kyllingfiletene med yoghurt. De skal være helt dekket på alle sider.

Legg dem på en rist med en langpanne under dekket med aluminiumsfolie eller bakepapir for å unngå så mye søl. Stek kyllingfiletene under grillen i ovnen i 5-7 minutter, snu dem og grill dem like lenge på den andre siden. Kyllingen bør være ca 20 cm under grillelementene.

Kok bulgur og mens kyllingen griller. Kok opp vann i en kjele. Ha i salt, skru av varmen og la bulguren trekke i 10 - 15 minutter.

Lag sausen. Grovhakk løken og stek den på høy varme i litt olje i stekepannen til den begynner å blir brun. Press hvitløken gjennom en hvitløkspresse eller finhakk den. Skrell ingefæren slik at du sitter igjen med en klump på ca 5 x 2 cm. Riv eller finhakk den. Ha hvitløken og ingefæren i stekepannen sammen med en klype salt. Skru ned til middels varme. (Husk å snu kyllingen etter 5-7 minutter!) Ha i 4 ss garam masala krydder og chili hvis du vil ha ekstra sterk middag idag.

Bland godt sammen og hell tomatene over. Rør godt og la sausen surre på middels varme i et par minutter. Ha i fløten, rør godt sammen og smak. Eventuelt kan du ha i litt kayennepepper hvis du ikke synes sausen er sterk nok.

Ta kyllingen ut av ovnen hvis du ikke allerede har gjort det ;) Skjær den i terninger og bland dem inn i sausen.

Fordel bulgur på tallerknene, sausen over og nyyyt! Server gjerne naanbrød til :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)