tirsdag 29. juni 2010

Horn med sjokolade

Til 20 horn trenger du:
- 100 g margarin
- 5 dl melk
- 1 dl sukker
- 2 ts kardemomme
- 1 pk gjær
- 13-14 dl hvetemel
-200 g kokesjokolade (lys eller mørk)



Slik gjør du:
Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til det er lunkent.

Ha det i en bakebolle. Hvis du bruker fersk gjær smuldrer du den i og rører til alt er oppløst. Tørrgjær tilsettes sammen med melet. Bland sammen mel, sukker, kardemomme og evt. gjær og ha det i bakebollen. Kna det hele godt sammen til en smidig deig.

Legg et kjøkkenhåndkle over bakebollen og la deigen heve i 30 minutter.

Forvarm ovnen til 175 grader. Elt deigen litt, tilsett mer mel om nødvendig, før du deler den i 4 emner. Kjevle ut et emne om gangen til et rektangel og skjær ut trekanter. Legg en sjokoladebit i hver trekant, rull sammen og pensle med egg.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter.

4 kommentarer:

  1. Da har jeg prøvd oppskriften din og venter i spenning ;)

    SvarSlett
  2. kan jeg bruke vanlig melkesjokolade ?

    SvarSlett
    Svar
    1. Selvfølgelig kan du det :) Blir sikkert like godt!

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)