- 100 g margarin
- 5 dl melk
- 1 dl sukker
- 2 ts kardemomme
- 1 pk gjær
- 13-14 dl hvetemel
-200 g kokesjokolade (lys eller mørk)
Slik gjør du:
Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til det er lunkent.
Ha det i en bakebolle. Hvis du bruker fersk gjær smuldrer du den i og rører til alt er oppløst. Tørrgjær tilsettes sammen med melet. Bland sammen mel, sukker, kardemomme og evt. gjær og ha det i bakebollen. Kna det hele godt sammen til en smidig deig.
Legg et kjøkkenhåndkle over bakebollen og la deigen heve i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 175 grader. Elt deigen litt, tilsett mer mel om nødvendig, før du deler den i 4 emner. Kjevle ut et emne om gangen til et rektangel og skjær ut trekanter. Legg en sjokoladebit i hver trekant, rull sammen og pensle med egg.
Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter.
- 1 dl sukker
- 2 ts kardemomme
- 1 pk gjær
- 13-14 dl hvetemel
-200 g kokesjokolade (lys eller mørk)
Slik gjør du:
Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til det er lunkent.
Ha det i en bakebolle. Hvis du bruker fersk gjær smuldrer du den i og rører til alt er oppløst. Tørrgjær tilsettes sammen med melet. Bland sammen mel, sukker, kardemomme og evt. gjær og ha det i bakebollen. Kna det hele godt sammen til en smidig deig.
Legg et kjøkkenhåndkle over bakebollen og la deigen heve i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 175 grader. Elt deigen litt, tilsett mer mel om nødvendig, før du deler den i 4 emner. Kjevle ut et emne om gangen til et rektangel og skjær ut trekanter. Legg en sjokoladebit i hver trekant, rull sammen og pensle med egg.
Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter.
Da har jeg prøvd oppskriften din og venter i spenning ;)
SvarSletthåper de ble gode :)
SvarSlettkan jeg bruke vanlig melkesjokolade ?
SvarSlettSelvfølgelig kan du det :) Blir sikkert like godt!
Slett