lørdag 9. mars 2013

Nanbrød

Nanbrød er kjempegodt og et must til indiske retter som tikka masala og tandoori kylling. Også er det ikke særlig vanskelig å lage selv heller. Og mye bedre enn de fettete brødene de selger i dagligvarebutikkene. Også slipper man unna alle E-stoffene og palmeoljen og det er jo alltid positivt :)

Til 6 brød trenger du:
- 2 dl melk
- 2 ss sukker
- 1/2 pk gjær
- 1 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 4 ss olivenolje
- 3 dl yoghurt naturell
- 600 g hvetemel
- 1 ss garam masala
- litt hakket koriander

Slik gjør du:
Varm opp melken til den er lunken (37-38 grader). Ha i sukker og gjær og rør til det er oppløst. La blandingen stå ca. 15 minutter. 
Ha i salt, olivenolje og yoghurt naturell. 
Bland sammen mel, bakepulver og garam masala...
 ...og rør det litt og litt inn i deigen. Kna deigen sammen til den er glatt. Jeg brukte brødbakemaskinen til dette. Ha eventuelt i litt mer mel. La deigen heve i 1 time på et lunt sted. 
Varm opp ovnen til 275 grader. Del deigen i seks emner som du trykker flate og kjevler til ca. 1 cm tykkelse. Det som er så fint med nanbrød er at det ikke er så nøye hvordan formen på brødene blir. De skal jo uansett rives opp i mindre biter. Så her er det bare å kjevle i vei og være fornøyd etter første forsøk! Dryss hakket koriander oppå de ferdigkjevlede deigene og trykk det litt nedi slik at det ikke drysser så lett av. 
Stek to og to brød midt i ovnen på bakepapirkledd stekebrett i ca. 5 minutter. Snu brødene halvveis i steketiden. 
Pakk de ferdigstekte brødene inn i et kjøkkenhåndkle slik at de blir myke. Riv opp i mindre biter og server som tilbehør til for eksempel indiske retter.

4 kommentarer:

 1. Hva er garam masala?? Kjøpes det evt. i innvandrer butikkene??

  Hilsen Monica

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en indisk krydderblanding som inneholder malt koriander, cumin, kardemomme, kanel, allehånde, chili, pepper og nellik. Kryddermerket Hindu fører garam masala, og du kan kjøpe det i vanlige dagligvarebutikker.

   Slett
 2. Hei snuppa!
  Funker det å fryse disse? Eller må de spises den dagen de bakes?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det funker veldig bra å fryse :) Jeg har noen i frysen selv... Hvis du steker dem til de bare akkurat er ferdige og ikke brune kan du varme dem i ovnen på 150 grader til de er gjennomvarme uten at de blir tørre.

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)