onsdag 27. februar 2013

Rask og enkel tikka masala (uten løk)

Jeg har allerede lagt ut 2 oppskrifter på kylling tikka masala, men her kommer det enda en. Denne er uten løk fordi min kjære, lille sønn blir dårlig når jeg spiser løk. Veldig synd egentlig, for jeg elsker jo løk! I tillegg er denne oppskriften veldig enkel og rask å lage. Etter at alt er kommet i gryten er det bare å vente mens det godgjør seg under lokk. Perfekt når man får gjester, men ikke vil bruke hele dagen på kjøkkenet :)


 Dette trenger du til 4 porsjoner:
- 5 kyllingfileter
- 2 røde chilier
- en tommelfingerstor bit ingefær
- en liten bunt frisk koriander
- solsikkeolje
- en klatt smør
- 140 g tikka masala currypaste
- havsalt og nymalt svart pepper
- 1 boks (400 g) hakkede tomater
- 1 boks (4 dl) kokosmelk
- 4 ss hvetemel
- 1 sitron

- 4 porsjoner ris (les på pakken)

Slik gjør du:
Skjær kyllingbrystet i store biter. Finhakk chilliene. Skrell og finriv ingefæren. Plukk korianderbladene av stilken og legg til side, finhakk stilkene. Ha tomatene i en blender slik at det blir en jevn mos. Sett en stor kjele på middels til sterk varme og ha i et par klunker olje og smør. Ha i ingefær og korianderstilker og fres det i 10 minutter. 
Ha i chilien mot slutten av steketiden. 
Ha i tikka masala currypaste og kyllingstrimlene. Rør godt, slik at currypasten blir jevnt fordelt, og dryss på salt og pepper. 
Ha i tomater og kokosmelk. Fyll en av de tomme boksene med vann, hell det i kjelen og rør igjen. Ha melet og litt varmt vann i en beholder, rist godt og hell jevningen i gryten. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke under lokk i 20 min. 
Sjekk regelmessig at curryen ikke svir seg eller blir for tørr; tilsett ekstra vann om nødvendig. Kok i mellomtiden ris etter anvisning på pakken. Når kjøttet er mørt og gjennomkokt, smaker du til med litt mer salt og pepper, men vær forsiktig.
Serveres med kokt ris og sitronbåter som dere presser over. Nam! Det er også veldig godt med nanbrød og raita ved siden av :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)