lørdag 8. desember 2012

Penne med basilikum og mandelpesto

Tradisjonell pesto er laget med basilikum og pinjekjerner. Denne derimot er laget med mandler, noe som gir en litt annerledes smak og mer kremaktig konsistens. Kjempegod og rask vegetarmat.

Dette trenger du til 2 porsjoner:
- 200 g penne eller annen pasta
- 60 g skåldede mandler
- 1 hvitløksfedd
- 1 bunt frisk basilikum
- 1 tomat
- 1/2 ts chiliflak
- 3 ss extra virgin olivenolje
- maldonsalt

Slik gjør du:
Kjør mandler, hvitløk og en klype salt i foodprossessoren til det er finhakket.
Kok opp en kjele med vann. Legg tomaten i kjelen 20 sekunder og ta den opp igjen. Nå skal det være lett å fa av skallet. Skrell den og del den i fire.
Ta bort frøene og ha tomatkjøttet i foodprossessoren sammen med mandelblandingen og basilikum. Kjør videre til blandingen er glatt. Ha i oljen og smak til med salt og chiliflak.
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Sil av vannet, men spar litt av vannet. Ha pestoen i en bolle med pastaen og bland godt. Hvis pestoen er tørr kan du tilsette litt av kokevannet som du tok vare på. Server!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)