fredag 2. november 2012

Eplemos

Et kilo av de selvplukkede eplene ble til eplemos. Kjempegodt på vafler, boller, brødskiven eller i tilslørte bondepiker. Eplemosen er holdbar ca. en uke i kjøleskapet, men den kan fryses i tette bokser og er da holdbar i flere måneder.

Dette trenger du:
- 1 kg grønne epler
- 1,5 dl vann
- 3 dl sukker

Slik gjør du:
Skrell eplene og skjær vekk kjernehusene. Skjær eplekjøttet i terninger. Ha dem i en kjele sammen med vann og sukker. Kok opp og la det koke til eplene er møre. Det tar ikke så lang tid. Ca. 10 minutter burde holde. Bruk en stapper til å mose de møre eplene til en jevn eplemos. 
Fyll på sterile glass eller bokser (hvis du skal fryse eplemosen). 
Nam nam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)