tirsdag 24. januar 2012

Mangolassi og mangoyoghurtis

Av min venn Sissel fikk jeg en kokebok med indiske oppskrifter til jul. Midt i blinken! Nå har jeg testet ut et par oppskrifter fra den og først ut var mangolassi. Det er en drikk laget av mango og yoghurt som er søt og veldig forfriskende. Nesten som en tynn smoothie. Mangoen jeg fikk tak i var dessverre ikke helt moden, så jeg måtte bruke ganske mye sukker for at ikke drikken skulle bli for sur. Det beste er jo å få tak i en moden mango (som gir etter for lett trykk i skallet). Da trenger du nesten ikke noe sukker i det hele tatt. Også blir fargen finere :)

Dette trenger du til 4 personer:
- 1 stor mango
- 5 dl yoghurt naturell
- 1,5 dl kaldt vann
- sukker etter smak
- frisk limesaft etter smak
- isbiter

Slik gjør du:
Skjær mangokjøttet i terninger. Ha det i blenderen sammen med yoghurten og litt sukker og kjør det til en glatt blanding.
Hell i vannet og kjør videre til det er blandet. Smak eventuelt til med mer sukker og deretter med limesaft. Fyll glassene med isbiter og hell mangolassien over.
Jeg var alene om å nyte et glass mangolassi. Syntes det var for godt til å la det gå til spille så jeg helte like gjerne resten av lassien i ismaskinen som heldigvis har fast plass i frysen. Det ble slett ikke verst, det heller!

2 kommentarer:

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)