søndag 22. januar 2012

Italienske pizzabunner

Her kommer en kjempenyttig oppskrift som jeg lover at du vil ha glede av. (Med mindre du ikke liker pizza - da kan du bare slutte å lese) Ti italienske porsjonspizzabunner som du kan ha i frysen klare til bruk når sulten gnager så hardt i magen at du ikke orker å lage middag. 
Nå skal det aldri mer bli chips til middag på meg iallefall. I hvertfall ikke så lenge pizzabunnbeholdningen rekker. Jeg lagde disse bunnene når jeg skulle lage pizza til middag. På den måten tok det ikke mye mer tid og krefter å lage ni ekstra bunner...

 Slik gjør du:
Bland det våte. Bland sammen det tørre. Bland sammen det våte og det tørre og kna det godt sammen til en smidig deig. 
Hev en time på et lunt sted. Jeg brukte brødbakemaskinen til deiglaging og heving, så kunne jeg gjøre noe annet i mellomtiden. Også slapp jeg å bli skitten på hendene. Del deigen i ti like store emner. Bruk kjøkkenvekten. Lag hvert emne til en kule. 
Varm opp ovnen til 250 grader. Hvis du bruker pizzasten lar du den varmes opp sammen med ovnen. Midt i, på rist. Kjevle hvert emne til en noenlunde rund bunn som passer til pizzastenen. 
Lag huller i den med en gaffel slik at ikke du ender opp med ti pitabrød... 
Når ovnen er varm lar du den stå 10 minutter til med pizzastenen i slik at den blir skikkelig varm. Ouch! 
Selvfølgelig klarte jeg å brenne meg når jeg tok pizzastenen ut av ovnen. Ikke gjør det du! Legg pizzabunnen rett på stenen (eller bakepapirkledd stekebrett) og stek den 2-2,5 minutter midt i ovnen på 250 grader. Hvis du buker stekebrett og bakepapir må du følge med at ikke papiret tar fyr. Legg den ferdigstekte bunnen til avkjøling og legg på neste. 
Gjenta til alle bunnene er stekt. La dem kjøle seg helt ned før du pakker dem i plast og legger dem i frysen. Voila! Neste gang du skal lage italiensk pizza går det myyye fortere :)

3 kommentarer:

 1. Åå, tusen takk for oppskrift! Dette hadde jeg ikke tenkt på, at man kan fryse pizzabunner, genialt!=)

  SvarSlett
 2. Så bra at du synes den var nyttig :D

  SvarSlett
 3. Hei! Jeg lurte på om det går an å bytte ut hvetemelet med speltmel? Veldig lurt å lage pizzabunner som kan ligge i frysen!

  Mvh Tina

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)